Societat 12/12/2014

La Ramon Llull puja 13 llocs al rànquing de les universitats amb els alumnes més sol·licitats per les empreses

Segons l'informe que acompanya la classificació, elaborada per la consultora francesa HR Emerging i publicada pel 'New York Times', els directius prioritzen contractar els estudiants de les universitats que estan en contacte amb el món de l'empresa

Ara
2 min

BarcelonaLa Universitat Ramon Llull (URL) avança aquest any 13 llocs al rànquing mundial Global Employability University Ranking -passant a ocupar la posició 108, de 150- que analitza quines són les principals universitats a les quals les empreses acudeixen per a reclutar en el futur als seus treballadors. Aquesta classificació ha estat elaborada per la consultora francesa HR Emerging i ha estat publicada com cada any, des de la seva primera edició el 2010, al diari The New York Times. La URL, la IE University (29) i la Universidad de Navarra (45) són els tres únics centres de l'estat espanyol que apareixen a la classificació.

L’informe que acompanya la publicació del rànquing, titulat The Global Employability University Survey and Ranikng 2014. Education to Employment., reporta la perspectiva dels reclutadors internacionals en el món universitari. L’enquesta i el rànquing s'han extret d’entrevistes amb 2.200 responsables de contractació de 20 països diferents, concretament de reclutadors amb experiència en els àmbits del business, les TIC i les enginyeries.

L’informe destaca que, alhora de contractar, els directius privilegien centres que estan en contacte amb el món de l’empresa i que combinen l'ensenyament de coneixements teòrics i de competències pràctiques. Alhora, els aspectes més valorats pels reclutadors han estat la capacitat de les universitats en preparar els seus estudiants per una adaptació ràpida al mercat, l’anomenada 'Production of ready-to-work-graduates' o l’excel·lència de la Universitat en un camp concret, i no tant en la reputació de la Universitat.

Per al rector de la URL, Josep Ma. Garrell, "aquesta tendència a l’alça en aquest àmbit de l’ocupabilitat reflecteix l’excel·lència de URL, la formació de qualitat que ens caracteritza que dóna resposta a les actuals necessitats de la societat, però sobretot l’estreta relació amb el teixit social i empresarial, així com la capacitat per adaptar-se als canvis socioeconòmics".

stats