Societat 10/12/2014

El usuaris de la C-16 tindran bonificacions a partir de primavera

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, apunta que l'objectiu és descongestionar la C-55 i la C-59. Abans de final d'any es detallaran els beneficis

Acn
2 min
La C-16 entre Berga i Bagà / ACN

BarcelonaEls descomptes de l'autovia C-16 entraran en vigor durant la primavera de 2015. Així ho ha avançat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, aquest dimecres durant un esmorzar-col·loqui al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya. Vila ha assenyalat que la C-55 està "absolutament col·lapsada", mentre que la C-16 està "infrautilitzada" i que les bonificacions estaran enfocades a repartir el trànsit entre aquestes vies "paral·leles". El conseller ha qualificat de "sagnant" la situació de la C-55 i de la C-59, per la "molt forta sinistralitat" que afecta aquestes vies i ha assegurat que els descomptes a la C-16 són "un tema tancat" per descongestionar les dues carreteres.

"No hem parat d'invertir en aquestes vies i el pressupost que espero que aprovi el Parlament permetrà executar noves actuacions a la C-55, que transcorre paral·lela a la C-16", ha assenyalat el conseller. El Departament de Territori i Sostenibilitat detallarà les bonificacions a la C-16 abans de finals d'any. Aquestes requereixen la instal·lació de pòrtics i eines tecnològiques i aniran acompanyades d'altres actuacions a la C-55, segons han afegit fonts del Departament.

El conseller també ha reconegut que dimarts es va reunir a Madrid amb representants del Ministeri de Foment per avançar en la "solució definitiva" als accessos al Port de Tarragona a través de l'A-27, que el govern espanyol assegura que no pot atendre amb recursos pressupostaris. Vila ha explicat que l'alternativa passa per negociar amb la concessionària de l'A-2, que està "infrautilitzada", mentre la via paral·lela (la N-240) està "pressionada per un excés de trànsit i sinistralitat".

"Auguro que aquí hi haurà acord", ha sentenciat Vila. El conseller també ha previst un acord amb Foment sobre els accessos ferroviaris al Port de Barcelona, després que la setmana passada es posés la primera pedra dels accessos viaris a la instal·lació portuària. El titular de Territori ha explicat que també van tractar amb el Ministeri sobre l'execució del tren llançadora per unir el centre de Barcelona amb l'Aeroport del Prat.

stats