Societat 04/08/2011

Resignació entre els usuaris de Renfe per la desconnexió de l'estació de Sants

Sants continua sent un anar i venir de passatgers, malgrat les afectacions en la circulació de trens arran de les obres de cobertura de les vies d'aquesta estació. A part dels usuaris, avui l'estació està plena d'informadors que orienten els viatgers sobre les alternatives de transport

Laia Espín
2 min

BarcelonaEls usuaris de Renfe afectats per la desconnexió de les estacions de tren de Sants, l'Hospitalet i Bellvitge, uns 150.000 al dia, s'han pres amb resignació les molèsties que aquestes obres els provoquen. La majoria reconeixen, un cop a Sants, que els van informar del tall a les mateixes estacions ja fa una setmana, però també manifesten que fins avui no s'han preocupat de saber els efectes sobre el seu recorregut. Aquest és el motiu pel qual avui els informadors de Sants no poden ni respirar. Llargues cues de passatgers els esperen per preguntar-los el transport alternatiu o els nous horaris del tren. Una feina que se suma a les consultes dels turistes que un cop a Sants volen anar a un punt concret de la ciutat.

Entre els passatgers que han passat per les mans d'un informador hi ha la Marta Giralt, que reconeix que ja sabia que, a partir d'avui, hi hauria un dels talls més importants de la xarxa ferroviària de Catalunya. Giralt, que entra a Barcelona per l'entrada nord i no la sud, la més afectada pel tall, explica que el seu tren avui ha funcionat bé però que s'ha adreçat als informadors per demanar-los els nous horaris. "Ahir els vaig buscar a la pàgina web de Renfe i no els vaig saber trobar i ara me n'han donat un". Reconeix que aquesta vegada la companyia ha informat bé i afegeix: "prefereixo que es facin les obres durant el mes d'agost, perquè tot i que jo treballo i haig d'agafar el tren cada dia, durant l'any seria molt pitjor". Després de la Marta, les preguntes les fa la Pilar. Avui va a la platja amb tres nens: "Jo en sóc usuària esporàdica i vull anar a Castelldefels, i ells m'han explicat quin recorregut haig de fer". La Pilar reconeix que aquest matí, tot i saber-ho, no ha recordat que els trens de la banda sud de Renfe estaven afectats pel tall. El degoteig de passatgers que s'aturen i esperen les indicacions del personal de Renfe és constant. La Liliana Garcia és una altra usuària habitual del tren i avui ha d'anar fins a l'aeroport, un comboi que no dóna servei, i per això li diu l'informador que haurà d'agafar l'autobús llançadora que surt de Sants cada 15 minuts.

Fins al 27 d'agost els passatgers de Renfe es trobaran a les estacions més afluència d'usuaris, i més personal de la companyia que els orientarà i els respondrà els dubtes que puguin tenir sobre recorreguts, transports alternatiu i nous horaris.

stats