Societat 03/02/2016

La vaga d'autobusos deixa els ciutadans sense un 40% del servei

La CGT assegura que hi ha hagut el 80% dels treballadors han secundat la protesta, segons TMB ho han fet el 23%

Ara
1 min
Viatgers esperant un autobús durant la vaga a Barcelona / FRANCESC MELCION

BarcelonaLa vaga d'autobusos de quatre hores que s'ha fet aquest matí i migdia a Barcelona ha tingut un seguiment del 23%, segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i del 80%, segons la CGT. L'empresa, això sí, ha admès que durant les tres primeres hores de l'aturada que s'ha fet entre les 10.00 i les 16.00 havien funcionat un 61% dels viatges, de manera que els ciutadans s'han quedat sense un 40% del servei. El Govern havia decretat uns serveis mínims del 20%.

>hir va fer vaga el personal del metro durant cinc hores -i TMB va recomanar no agafar-lo-, però avui ha estat el torn del personal d'autobusos, convocats pels sindicats CGT, ACTUB, COS, USOC, PSA, CNT i BS, que també compten amb el suport de CCOO. Protesten contra la privatització dels transports públics i per la negociació del conveni col·lectiu en què els treballadors demanen un augment de sou i eliminar els contractes parcials o temporals.

Des de TMB refermen la voluntat de continuar la negociació del conveni col·lectiu d'autobusos "amb esperit constructiu i flexibilitat" per buscar, segons apunten, un acord favorable per als ciutadans i els treballadors. En aquest sentit, l'empresa assegura que es manté el calendari de la taula de negociació.

stats