SOCIETAT
Societat 28/01/2012

La velocitat variable arriba fins a Martorell i s'estendrà a tres trams més

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha detallat que la fórmula entrarà en vigor a partir d'aquest dilluns entre l'avinguda Diagonal i Martorell

Efe
2 min

BarcelonaEl sistema de velocitat variable a l'AP-7, AP-2 i B-23, en el tram entre Martorell (Baix Llobregat) i l'avinguda Diagonal de Barcelona, passant per Molins de Rei, entrarà en vigor dilluns que ve. Entre aquest any i 2014 es preveu que la fórmula s'estengui a altres tres trams viaris. El conseller de l'Interior, Felip Puig, i el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, han anunciat l'entrada en funcionament del tercer tram de velocitat variable en els accessos a Barcelona, que se suma als de la C-31 i C-32.

Després d'uns dies de proves, finalment es posa en marxa aquest sistema en un tram de gairebé 20 quilòmetres que va de la sortida de Barcelona per la Diagonal fins a Martorell i que ha suposat una inversió total de 2,9 milions d'euros. Puig ha fet una encesa defensa d'aquest model, font de crítiques quan el va aplicar el tripartit i que ara ha qualificat de "molt contrastat a Europa", perquè permet un "estalvi considerable" en combustible i temps, a més de reduir els accidents.

El conseller ha aclarit que per aplicar el sistema no s'han instal·lat més radars dels que hi havia fins ara i ha explicat que les velocitats podran variar segons el tram. Oscil·larà entre el valor màxim de velocitat en cada tram, 120 km/h, 100 km/h i 80 km/h, i la meitat de cada valor, 60 km/h, 50 km/h, i 40 km/h. Segons el calendari d'ampliació de la velocitat variable del Govern, supeditat a les disponibilitats pressupostàries, es preveu aplicar aquest any el sistema en la B-20 nord, sis quilòmetres entre Santa Coloma de Gramenet i Tiana. El 2013 hauria d'aplicar-se ja en la C-31 nord, sis quilòmetres entre Sant Adrià del Besòs i Badalona, mentre que el 2014 ja s'introduiria a la A-2, en 11,5 quilòmetres entre Cornellà de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

stats