Societat 11/06/2016

¿Via lliure per al nou BCN World després del trencament amb la CUP?

L'alcalde de Salou creu que el Pla Director Urbanístic revisat ja es podria aprovar abans de l'estiu. Fins al 10 de setembre el Govern té temps d'executar l'opció de compra sobre els terrenys de La Caixa

Acn
2 min
Els terrenys on s’ha d’aixecar 
 El complex BCN World.

BarcelonaL'alcalde de Salou, Pere Granados, ha avançat a l'ACN que el Govern ha traslladat als alcaldes de la zona que la seva intenció és tenir aprovada inicialment la revisió del Pla Director Urbanístic (PDU) del projecte BCN World abans de l'estiu.

Segons Granados, el fet que la CUP hagi "trencat el pacte d'estabilitat" amb Junts pel Sí, arran del seu 'no' als pressupostos, serà "positiu" per al projecte. "Sabem que la CUP havia posat BCN World com a condició i ara el Govern pot sentir-se alliberat d'aquesta càrrega", ha opinat. L'alcalde de Salou ha celebrat també que ERC hi hagi apostat definitivament perquè, segons ha recordat, "el consens al territori hi és; on no hi era és al mateix Govern".

L'alcalde ha recordat que el planejament aprovat al juliol en fase inicial projectava fins a quatre complexos turístics integrats (CTI) al costat de Port Aventura, però que el nou pla director n'inclourà menys, entre dos i tres, coincidint amb el nombre d'operadors preseleccionats. Tot i això, l'alcalde confia que el PDU revisat respectarà el concepte original, basat en places hoteleres, comerços, espais d'oci i joc, entre d'altres, i que deixarà la porta oberta a futures ampliacions.

Aquest dissabte fa exactament un any i mig que el Govern va signar amb La Caixa una opció de compra dels terrenys del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou on s'ha d'ubicar el projecte conegut com a BCN World. Tot i que l'executiu català va anunciar aleshores que el període per exercir l'opció venceria al cap de 18 mesos, el contracte, a què ha tingut accés l'ACN, reflecteix un termini de 21, amb el 10 de de setembre d'enguany com a data límit. La concreció de l'acord, però, està condicionada a l'aprovació definitiva del PDU i a l'adjudicació de les llicències de casinos als operadors que posin damunt la taula almenys 110 milions d'euros per adquirir el sòl. Davant la falta d'avenç en aquests àmbits, que com a molt tard haurien d'estar enllestits a l'agost, segons recull el document, l'executiu confia que podrà acordar una solució amb La Caixa per tirar endavant el projecte. Mentrestant, negocia amb els inversors rebaixar les pretensions en matèria urbanística i de joc per possibilitar la construcció d'almenys dos complexos turístics integrats.

stats