Societat 18/08/2014

Vila anuncia una inversió d'1,7 milions d'euros per a les obres de millora a la carretera d'accés a Port Ainé

Territori i Sostenibilitat també licita el contracte per al manteniment de la xarxa viària de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran durant un període de tres anys, per un total de 15,4 milions d'euros

Acn
3 min
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, durant la presentació de les millores a la carretera d'accés a Porta Ainé / ACN

Rialp / TrempEl Departament de Territori i Sostenibilitat, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i l'Ajuntament de Rialp (Pallars Sobirà) han subscrit un conveni de col·laboració per desenvolupar i finançar les actuacions necessàries per a la reobertura i manteniment de la carretera d'accés a l'estació de muntanya de Port Ainé que costarà 1,7 milions d'euros. Així ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que ha assegurat que "la carretera estarà acabada per la temporada d'hivern amb tota seguretat". Aquesta carretera, de 18 quilòmetres, ha estat tancada en dues ocasions a causa de diferents esllavissades durant la temporada d'esquí passada.

Les obres que ara comencen inclouran la reparació de 15 talussos i terraplens a més de dur a terme tasques de neteja i sanejament. Els treballs permetran la millora de l'estabilització de la de la via mitjançant actuacions de divers tipus, en funció de l'estat, ubicació i característiques del terreny en cada cas. En aquest sentit, s'inclouen tasques com la col·locació d'ancoratges, malles i cables d'acer o micropilots. L'actuació també comprendrà la reparació del ferm de la calçada i dels sistemes de drenatge.

Els treballs, amb un cost de 1,7 milions d'euros, s'aporten mitjançant un acord amb el Departament d'Empresa i Ocupació, a través de l'empresa pública Avançsa. El conseller Vila ha visitat aquest dilluns el Pallars per tal d'anunciar una sèrie d'actuacions per tal de dinamitzat l'economia del territori. Es tracta d'un seguit d'iniciatives que tenen com a objectiu posar en valor els atractius turístics de la zona i activar iniciatives que permetin als emprenedors desenvolupar la seva activitat al territori.

Treballs de manteniment de la xarxa viària a l'Alt Pirineu i Aran per valor de 15,4 milions

Aquest mateix dilluns, el departament de Territori i Sostenibilitat també ha licitat el contracte per al manteniment de la xarxa viària de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran durant un període de tres anys, per un total de 15,4 milions d'euros. Els treballs abastaran prop de 400 quilòmetres de carreteres de la xarxa que gestiona la Generalitat adscrites als parcs de conservació de Tremp i d'Esterri d'Àneu.

Les actuacions que es desenvoluparan tenen com a objectiu garantir un nivell òptim de servei de la xarxa i afavorir la seguretat viària i, entre altres, se centraran en el control i manteniment de l'estat de la calçada, la senyalització vertical, les barreres de seguretat i l'abalisament o en la millora de vialitat hivernal.En concret, les actuacions al parc de conservació d'Esterri d'Àneu tenen un pressupost de 8,9 milions d'euros i abastaran 164 quilòmetres. Les carreteres incloses són la C-13, la C-28 , l'L-500, l'L-504, l'L-510 i la C-142b. En el cas del parc de conservació de Tremp, l'àmbit d'actuació serà d'uns 228 quilòmetres de carreteres i el pressupost dels treballs de 6,5 milions d'euros. Així, s'actuarà en vies com ara la C-12, la C-13, la C-1412b, l'L-503, l'L-511 i l'L-910.

La inversió que destina el departament a cada àmbit de conservació respon a factors com ara l'extensió i trànsit de la xarxa viària gestionada o les característiques i condicions climatològiques de l'entorn, que tenen influència en els treballs de manteniment i de vialitat necessaris. En total, la Generalitat compta amb una xarxa de carreteres de més de 6.000 quilòmetres.

Més de 200 milions d'euros a la conservació

El contracte que ara licita Territori i Sostenibilitat s'afegeix als dos ja adjudicats a la demarcació de Barcelona i a 17 més que actualment es troben en procés de licitació corresponents a àmbits de conservació d'arreu del territori català, amb una inversió durant tres anys d'uns 200 milions d'euros. Addicionalment, el departament licitarà pròximament actuacions de conservació de senyalització horitzontal i instal·lacions d'enllumenat públic i semafòriques arreu de Catalunya amb una previsió de pressupost superior als 20 milions d'euros.

stats