Societat 27/06/2014

Un noi de Vilanova i la Geltrú, el primer 10 de la història de la selectivitat a Catalunya

Carles Domingo ha estudiat a l'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú

Elisabet Escriche
1 min
Carles Domingo, alumne de l'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú / ACN

BarcelonaCarles Domingo, de 17 anys, s'ha convertit en el primer estudiant que ha tret un 10 en la història de les proves de selectivitat a Catalunya. El jove ha estudiat batxillerat a l'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú i vol fer un doble grau de matemàtiques i enginyeria industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). "Les proves m'havien anat bé però no m'esperava treure un 10", ha explicat el Carles a l'ARA.

Assegura que té molta facilitat per estudiar i que "seriosament" només ha estat tres dies preparant la selectivitat. "No crec que hi hagi gaire secret, es tracta de saber el temari, no de memoritzar-lo. De fet, ara podria tornar a fer les proves perquè en recordo perfectament el contingut", ha afirmat.

La seva nota mitjana de batxillerat ha estat del 9,95. "Fins a l'1 de juliol no sabré si he entrat al doble grau ja que per accedir-hi he hagut de fer una prova específica". El jove parla quatre idiomes –català, castellà, anglès i alemany– i fa atletisme tres cops per setmana al club de Vilanova i la Geltrú.

stats