Societat 03/05/2012

Vilardell demana planificació i consens polític per acordar el copagament

El president del Col·legi de Metges i assessor del Govern diu que les mesures proposades per Mas-Colell al diari 'El País' s'haurien d'estudiar bé abans de posar-les en pràctica

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaEl president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, ha dit aquest dijous que troba a faltar "planificació" per part del govern del PP pel que fa a les mesures en política sanitària i ha criticat que hi hagi anuncis cada setmana "que creen por i desconfiança entre els ciutadans". El president del COMB ha reconegut que "voldria un pacte polític per intentar veure d'on aconseguim els diners per mantenir el sistema sanitari".

Vilardell ha parlat sobre les mesures de copagament proposades pel conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, en un article al diari 'El País' i ha dit que "s'hauria de veure com s'implementarien". Sobre la primera proposta del conseller –que les rendes de més de 100.000 euros l'any paguin el 100% dels medicaments– Vilardell ha dit que "caldria veure com es fa això del 100%" i ho ha matisat: "S'ha de veure com es fa això a la pràctica, quines excepcions té, s'han d'estudiar bé els casos perquè potser hi ha una persona que té aquesta renda però necessita un medicament molt car i per això s'ha d'anar amb compte".

Sobre la segona proposta de Mas-Colell –la possibilitat de cobrar 5 euros per dia d'hospitalització–, el president del COMB ha dit que "s'ha de veure quin impacte real tindria en la població i esbrinar quin estalvi vertader suposaria" abans d'implementar-ho.

stats