Societat 19/01/2017

El curs vinent, una vintena de nous graus de quatre anys a les universitats catalanes

Les novetats arriben després d'un curs amb pocs canvis

Ara
2 min
Alumnes de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) en una imatge d'arxiu

Barcelona9 de les 12 universitats catalanes han decidit programar nous graus de 4 anys per al curs vinent. Segons publica el web UNportal, la direcció general d'Universitats ha donat llum verda a la posada en marxa d'una vintena de nous graus de 4 anys (240 crèdits ECTS).

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) oferirà 50 places d'enginyeria d'automoció. Els tres primers cursos es faran a Manresa, i el quart els alumnes podran triar entre la capital del Bages i Barcelona. Aquesta serà la primera vegada que aquest grau s'ofereix en una universitat pública a l'Estat. La Universitat de Vic (UVic-UCC) també començarà a impartir-lo al setembre. La nova oferta de graus de la UPC es completarà amb ciència i enginyeria de dades. En aquest camp la Universitat Pompeu Fabra (UPF) també oferirà enginyeria matemàtica en ciència de dades.

Novetats a les universitats de Tarragona, Lleida i Girona

La Universitat de Lleida (UdL) ha anunciat quatre nous graus per al curs vinent: estudis internacionals; traducció, comunicació i llengües aplicades, 'energy and sustainability engineering' i el doble grau d'enginyeria forestal i conservació de la naturalesa.

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona (URV) té previst implantar els nous graus de 4 anys d'enginyeria biomèdica, enginyeria de bioprocessos i aliments, i patrimoni artístic i arqueològic. Dos dels centres adscrits a la universitat també incorporaran els graus de màrqueting i administració i direcció d'empreses. La Universitat de Girona (UdG) incorporarà el grau d'enginyeria biomèdica, que ja s'ofereix en 5 universitats catalanes.

En l'àmbit privat, la Universitat Ramon Llull (URL) incorporarà el nou grau de gestió esportiva i pedagogia. La UVic-UCC està pendent que l'autoritzin a incorporar els estudis de medicina. En canvi, la Universitat Internacional (UIC) té el vistiplau per programar el nou grau d'enginyeria de pròtesi i ortesi, i la Universitat Oberta (UOC) té previst sumar a la seva oferta els nous graus de belles arts i relacions internacionals, tot i que en aquest cas també està pendent l'autorització final.

stats