Societat 19/07/2019

Vint anys de presó per al tercer agressor d'una violació en grup al Carmel

La víctima tenia 13 anys quan van passar els fets

Ara
2 min
Un grup de dones donant suport a la víctima de la violació en grup de Manresa.

BarcelonaVint anys de presó i deu més de llibertat vigilada. Aquesta és la condemna que haurà de complir el tercer agressor d'una violació en grup a una menor, al barri del Carmel de Barcelona. Els fets van passar l'estiu de fa quatre anys, quan la víctima en tenia només 13. La noia va decidir sortir una nit amb una amiga a les festes majors del barri i, al final de la nit, van acceptar continuar la festa, bevent, acompanyades de tres nois majors d'edat, al pis d'un d'ells al mateix barri. Un cop allà, però, segons considera provat la sentència, els homes van acabar violant una de les noies, en una agressió múltiple, sense que ella pogués impedir-ho malgrat oposar-hi resistència.

És la segona sentència que la justícia dicta sobre aquest cas perquè, quan es va fer el judici, al febrer, el tercer acusat –ara condemnat– estava fugat. Fa unes setmanes, l'Audiència de Barcelona ja va condemnar a 18 anys i mig de presó els altres dos acusats, i a deu anys més de llibertat vigilada. A més, els tres condemnats hauran d'indemnitzar la víctima amb 10.100 euros.

Així, aquesta última sentència remet a la primera i dona credibilitat al relat de la noia –que ara té 17 anys– perquè quan va declarar va ser “ferma i coherent”. També descarta que tingués cap motivació per actuar contra els condemnats, amb qui no mantenia cap relació i gairebé ni coneixia. El tribunal apunta que un altre element que corrobora els fets és que la víctima va descriure el pis on va passar la violació, tot i que ells havien negat que les menors hi haguessin estat.

Segons va explicar la víctima durant el judici, un cop va arribar al pis i es disposava a dormir, els tres implicats en la violació van entrar a la seva habitació i la van empènyer contra el capçal del llit, provocant-li una ferida. A continuació la van despullar mentre ella intentava resistir-s’hi i cridava, fins que un d'ells li va tapar la boca. Mentre dos dels homes la immobilitzaven, el tercer la va agredir sexualment. L'acció es va produir tres cops més amb els homes intercanviat-se els papers.

La sentència també explica que la noia va quedar ferida i sagnant a l'habitació fins que finalment els homes la van fer fora del pis juntament amb la seva amiga.

Malgrat que la fiscalia i l’acusació particular –exercida per la Generalitat– demanaven un delicte d’agressió sexual com a autor i dos delictes d’agressió sexual com a cooperador per a cadascun dels violadors (en total, 43 anys de presó), l’Audiència va resoldre ja al juliol que els delictes contra la llibertat sexual en què intervenen diverses persones, amb una única víctima i fets de manera conjunta, es qualifiquen de delicte continuat d’agressió sexual amb penetració que, en aquest cas, és a una menor de 16 anys. Per això va imposar 18 anys i mig de presó als dos primers acusats i ara 20 anys al tercer, que fins ara estava fugit. Cap d'ells tenia antecedents penals.

stats