Societat 18/08/2020

Detinguts vint-i-dos joves per diverses agressions en grup, una homòfoba, a la zona d'oci nocturn de Sitges

Deu dels arrestats, acusats d'un delicte d'odi per atacar una parella per la seva condició sexual

Ara
2 min
Control d'accés al carrer Primer de maig de Sitges, també conegut com a carrer del Pecat, a la zona d'oci nocturn del municipi

BarcelonaVint-i-dues persones detingudes, deu de les quals per un delicte d'odi. El que semblava una batalla campal pels carrers de Sitges el 12 de juliol, era en realitat un grup que va dedicar la nit a agredir en tromba i de manera indiscriminada diversos vianants al carrer. Una de les agressions tindria una motivació homòfoba. Després d'un mes d'investigació, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han arrestat 22 nois de fins a 22 anys, entre els quals hi ha menors d'edat, com els responsables dels atacs a diverses persones que s'anaven trobant per la zona d'oci nocturn i als que també els atribueixen diversos robatoris. Alguns van utilitzar cascos de motocicleta i altres objectes contundents.

Segons informa aquest dimarts la policia catalana en un comunicat, una de les agressions va ser contra a una parella i hauria estat motivada per la seva condició sexual, motiu pel qual deu dels detinguts estan acusats d'un delicte d'odi i discriminació. Alguns vianants que van intentar aturar les agressions, que es van fer virals a les xarxes socials, també van acabar sent víctimes dels atacs i del robatori de les seves pertinences, segons els Mossos. Els investigadors van localitzar cinc víctimes, tot i que no es descarta que n'hi hagi més, i els detinguts –veïns de Sitges i de municipis propers– van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i ara esperen que els citi el jutge.

Enfrontaments com a "modus vivendi"

Dos dies després de les agressions, la policia local de Sitges es referia als fets d'aquella nit com a baralles, una de les quals hauria estat dispersada per la intervenció policial, segons va informar llavors l'ACN. Aquests suposats enfrontaments, segons va informar el cos, van deixar dos ferits i cap persona detinguda, si bé es van fer dues identificacions a partir dels vídeos que circulaven per les xarxes socials. Segons assenyalava en aquell moment l'inspector en cap de la policia local de Sitges, Rafael Pino, els participants dels fets eren persones "conegudes" pels cossos policials per haver participat en baralles de dies anteriors –una de les quals va acabar amb un agent agredit– i els primers indicis de la investigació no apuntaven a cap causa racista o homòfoba.

L'inspector en cap de la policia lamentava que els enfrontaments s'han convertit en el "modus vivendi" d'aquests joves. "Hauríem d'anar a la causa del problema més que no pas a la reacció. Què està passant que el jovent, en la situació d'alarma sanitària en què ens trobem, és en una zona d'oci i s'està barallant?", es preguntava, tot instant a fer una "reflexió" social i demanant més implicació dels pares dels joves relacionats en els fets. Segons el comunicat dels Mossos, aquest estiu s’ha reforçat la presència policial a la zona d’oci a Sitges per garantir la seguretat al municipi.

Agressió homòfoba a un home de 48 anys a l'Hospitalet de Llobregat

Un home gai de 48 anys va patir una agressió homòfoba aquest diumenge a les 8 hores del matí quan arribava a casa seva, a l'Hospitalet de Llobregat. Els Mossos d'Esquadra van arribar ràpidament, van identificar l'agressor i posteriorment van transmetre l'atestat al fiscal delegat de delictes d'odi i discriminació, segons ha informat el cos. La víctima, que va patir lesions lleus, va denunciar els fets aquest dilluns per assetjament i violència física. L'Observatori Contra l'Homofòbia ha informat que el judici ràpid serà aquest mateix dimarts.

stats