Societat 08/07/2020

Jutgen dos joves que s'enfronten a 46 anys de presó per violar en grup una noia a Girona

Dels tres homes que van agredir sexualment la víctima, un no ha pogut ser identificat

Ara
3 min
D'esquena, els dos acusats de violar en grup una noia durant el judici a l'Audiència de Girona

GironaL'Audiència de Girona ha jutjat aquest dimecres dos joves que s'enfronten a 46 anys de presó cadascun per violar en grup una noia a Girona la matinada del 21 de gener del 2017. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, tres homes van agredir sexualment la víctima a les cinc de la matinada a la zona del pont de la Font del Rei. Un dels atacants no ha pogut ser identificat. Segons informa l'ACN, el fiscal acusa cadascun dels processats d'un delicte d'agressió sexual com a autors i de dues violacions més com a cooperadors necessaris, així com d'un robatori violent per endur-se el mòbil de la noia. La víctima ha declarat a porta tancada durant més d'una hora i els processats han negat les acusacions.

Segons l'escrit del fiscal, al qual s'ha adherit l'acusació particular, la víctima anava amb un amic quan es va trobar els dos acusats i el tercer home no identificat. Aleshores, i sempre segons les acusacions, va començar una discussió entre els dos grups, fins que l'amic de la víctima va marxar i la va deixar "sola amb els tres joves". En aquell moment, un dels processats li va agafar el mòbil mentre un altre li ensenyava una navalla i li deia que no li tornaria el telèfon fins que "els mamés la polla als tres".

"Davant la negativa de la víctima, entre els tres la van subjectar amb força i la van arrossegar fins a una terrassa propera", diuen les acusacions, que sostenen que, quan la van tenir immobilitzada contra la paret, dos d'ells la van violar mentre el tercer la subjectava. Un d'ells, a més, també va obligar la víctima a fer-li una fel·lació. Després de perpetrar l'atac, van marxar corrents i es van endur el mòbil de la noia. Com a resultat de l'agressió sexual múltiple, la víctima va tenir lesions i pateix estrès posttraumàtic que ha necessitat tractament psiquiàtric.

"Bon rotllo" segons els acusats

El cas ha arribat a judici aquest dimecres a l'Audiència de Girona, on la víctima ha declarat a porta tancada. Els acusats ho han fet al final del judici, com havien demanat els advocats de la defensa, Carles Monguilod i Narcís Badosa. Els dos processats han dit que quan es van trobar la víctima i el seu amic hi va haver una discussió perquè li van recriminar que portés el gos deslligat, però han afegit que, després d'aquesta primera disputa, van començar a xerrar. "És veritat que l'amic insistia en marxar", ha manifestat un dels processats, que ha expressat que, després que el noi se n'anés del lloc, es va establir "bon rotllo" amb la denunciant. "Em va donar el número de mòbil i li vaig fer una perduda per quedar per un altre dia", ha dit.

Un dels acusats ha assegurat que van mantenir relacions sexuals, però que van ser "consentides". L'altre acusat ha exposat que, mentre ells estaven "fent les seves coses", va veure la bossa de mà de la víctima i li va sostreure el mòbil. "El vaig veure i, amb la borratxera, li vaig agafar", ha declarat. Tots dos han afirmat que no coneixien de res l'altre jove que estava amb ells perquè se l'havien trobat per primer cop aquella nit. També han negat haver exhibit cap navalla ni a la víctima ni al seu amic.

Els dos acusats estan en llibertat. Tot i que inicialment, quan els Mossos d'Esquadra els van detenir el juny del 2017, van entrar preventivament a la presó, l'Audiència de Girona els va deixar en llibertat sota fiança un mes després.

stats