SOCIETAT
Societat 09/01/2012

Quarta mort violenta d'una dona a Catalunya en els primers vuit dies de l'any

La possibilitat que siguin casos de violència domèstica dispara les alarmes

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaLa mort d'una dona aquest diumenge a Tarragona és la quarta mort violenta d'aquest tipus en els 8 dies que van del 2012. Si tots els casos es confirmen com a violència de gènere, cosa que està en dubte encara en dos d'ells, significaria que en poc més d'una setmana s'hauria assolit gairebé la meitat de l'estadística de 2011, quan 9 dones van morir a mans de les seves parelles.

Es trencaria també la tendència a la baixa d'aquests crims, ja que el 2010 s'havia registrat 13 casos.

L'1 de gener un home va matar la seva dona a Girona, i després es va tallar les venes i el coll.

Dimarts 3 de gener, va morir una dona de 54 anys a l'Ametlla de Merola, al terme municipal de Puig-reig (Berguedà). Els Mossos van detenir el seu marit, de 57 anys. Va fugir després del crim però va tornar a casa dos dies després a buscar menjar o roba. El jutge en va ordenar presó provisional sense fiança.

El tercer cas és una dona de 26 anys que va aparèixer morta el dia 5 de gener a Nou Barris, a Barcelona, també amb signes de violència. Els Mossos mantenen la recerca de la seva parella, que està desapareguda.

Després del crim de l'Ametlla de Merola, el conseller d'Interior, Felip Puig, va atribuir el repunt de les morts violentes a l'etapa de vacances, on el "recolliment familiar" fa "renéixer o reviure" certs conflictes domèstics.

stats