Alves, disposat a portar una polsera telemàtica si així surt de la presó

La versió del jugador és que la relació sexual va ser consentida

2 min
Un home mostrant una polsera de control al turmell, en una imatge d’arxiu

BarcelonaEls advocats de Dani Alves gairebé ja tenen a punt el recurs que presentaran a principis de la setmana vinent per intentar que el futbolista brasiler surti de la presó. Aquest divendres fa una setmana que l'exblaugrana, de 39 anys, va ingressar en un centre penitenciari per una presumpta agressió sexual a una dona de 23 anys el 30 de desembre a la discoteca Sutton. La declaració d'Alves davant de la jutge va ser caòtica, amb tres versions diferents dels fets, i fins i tot contradient-se amb el testimoni del seu assistent personal, present aquella nit a Sutton. Va passar de dir que no coneixia de res la víctima a assegurar que ell havia sigut el subjecte passiu de l'agressió al lavabo. Tot això, sumat al risc de fuga –el futbolista té la doble nacionalitat brasilera i espanyola, i amb el Brasil no hi ha conveni d'extradició– i a la seva gran capacitat econòmica, va fer concloure a la jutge que havia d'anar a presó de forma provisional. Ara, la defensa d'Alves, que recentment ha incorporat l'advocat Cristóbal Martell, intentarà desmuntar aquests arguments.

Ho farà esgrimint, segons fonts consultades per l'ARA, que el futbolista ja no juga al Pumas de Mèxic –el van acomiadar per la presumpta agressió– i no té cap obligació de viatjar a l'estranger. També, que està arrelat a Catalunya, amb una casa a Esplugues de Llobregat, i que va comparèixer davant dels Mossos d'Esquadra tot i que sabia que seria detingut. A aquests arguments s'hi afegirà una predisposició total del futbolista a qualsevol mesura cautelar.

Així ho ha explicat a Antena 3 el seu advocat, Cristóbal Martell, que aquest divendres ha anat a veure Alves a Brians 2. El lletrat ha explicat que l'exblaugrana està disposat a acceptar una retirada de passaport, a comparèixer els cops que faci falta davant dels jutjats o a portar una polsera telemàtica perquè les autoritats el tinguin constantment localitzat. Es tracta d'una polsera que porten alguns agressors sexuals després d'haver passat comptes amb la justícia.

Consentiment i fer el salt

Martell també ha apuntat quina serà la nova línia de defensa d'Alves després de les tres caòtiques versions de divendres passat. Ha dit que el futbolista accepta la relació de caràcter sexual –sense precisar de quin tipus– i que va ser consentida. Nega, així, que hi hagués una violació. I per què Alves no va dir això des d'un bon principi? L'advocat ha dit que al futbolista li va costar reconèixer que havia fet el salt a la seva dona i que havia tingut una relació extramatrimonial aquella nit.

Sigui com sigui, davant les versions contradictòries d'Alves hi ha el relat contundent de la dona, que en cap moment ha variat la seva declaració. Afirma que el futbolista la va tancar dins del lavabo d'un reservat de la discoteca, la va tirar a terra, la va obligar a fer-li una fel·lació i després la va penetrar vaginalment mentre li donava bufetades. Tot va durar un quart d'hora. L'informe mèdic que li van fer poques hores després a l'Hospital Clínic aportaria indicis d'una possible agressió.

stats