Violència masclista

Detenen la parella de la Fàtima, la dona assassinada a Torroella de Montgrí

Els Mossos la van trobar amb diverses apunyalades a dins d'un cotxe a la Gola del Ter

2 min
Minut de silenci per la dona assassinada a Torroella de Montgrí

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han detingut un home de 39 anys a Flaçà, al Gironès, com a presumpte autor del crim de la Fàtima, la dona que van assassinar aquest diumenge a Torroella de Montgrí, al Baix Empordà. Segons fonts properes al cas, l'home detingut és la parella de la víctima. Tal com va explicar aquest dilluns l'ARA, la principal línia d'investigació dels Mossos era que l'assassinat de la Fàtima, de 44 anys i veïna de Torroella, va ser un crim masclista. Ara, la detenció de la seva parella encara dona més força a aquesta hipòtesi.

Els Mossos buscaven l'actual parella de la Fàtima des de diumenge, quan van trobar el cos sense vida de la dona a l'interior d'un cotxe aparcat en uns camps a tocar de la Gola del Ter. Finalment, l'han pogut localitzar aquest dilluns a Flaçà, a uns 20 quilòmetres del punt de Torroella on van trobar el cadàver, i l'han detingut. Segons fonts properes al cas, l'home vivia a Palafrugell i aquest dilluns els Mossos han registrat el seu domicili en busca de proves del crim. Tot i que no hi havia cap denúncia prèvia de violència masclista presentada per la víctima, fonts properes als fets apunten que l'home tenia problemes de gelosia i la dona s'estava plantejant deixar-lo.

El cadàver de la víctima presentava diverses apunyalades i feia un dia que estava desapareguda. El seu entorn va arribar a presentar una denúncia i la van localitzar gràcies a la ubicació del seu telèfon mòbil. La van trobar morta a dins d'un cotxe que li havia deixat un amic mecànic perquè el seu estava avariat. Estava asseguda al seient del conductor.

Escorcoll dels Mossos del domicili del detingut.

La Fàtima, segons fonts amb accés a informació del cas, tenia un fill major d'edat, que vivia amb ella a la urbanització dels Griells, a l'Estartit. Va arribar a Torroella l'any 2014 provinent del Marroc i sempre ha treballat en el sector de la restauració, primer en un bar de Torroella i ara en un local de Verges, una població propera.

El Govern condemna el feminicidi

El Govern ja comptabilitza l’assassinat de la Fàtima com un feminicidi, el primer del 2024. En un comunicat, el departament d'Igualtat i Feminismes ha condemnat el crim i ha enviat el seu suport a la família afectada. L'any passat 14 dones, dues més que el 2022, van morir a mans de les seves parelles o exparelles i vuit menors de 18 anys van quedar orfes de mare. Des del 2012 són 127 les dones assassinades pel fet de ser dones.

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

Telèfons 24 hores contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

Emergències

Mossos d’Esquadra

900 900 120 / 016

112

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores

contra les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

Telèfons 24 hores contra

les violències masclistes

(gratuïts i confidencials)

Generalitat de Catalunya

900 900 120 / 016

Emergències

112

Mossos d’Esquadra

601 00 11 22

(WhatsApp)

stats