Violència masclista

Un dels condemnats per la violació múltiple de Molins de Rei fuig i l'Audiència ordena detenir-lo

La sentència, publicada fa un mes, el condemnava a vint anys de presó

2 min
Un dels acusats de la violació en grup d'una jove a la sortida d'una discoteca el 2018, durant el judici

BarcelonaFa un mes l'Audiència de Barcelona va publicar la sentència que condemnava a vint anys de presó tres homes per haver violat per torns una jove a la sortida d'una discoteca entre Sant Boi de Llobregat i Molins de Rei. Durant tota la investigació els acusats van estar en llibertat provisional, però després de la sentència les acusacions van demanar-ne l'ingrés a presó. Aquest dijous s'ha celebrat la vista per decidir sobre aquesta qüestió i un dels condemnats no s'hi ha presentat. Ara l'Audiència de Barcelona ha dictat una ordre de detenció contra aquesta persona i ha demanat a la policia que si la localitza la posi entre reixes.

Els altres dos condemnats, a qui el tribunal va imposar la mateixa pena, sí que s'han presentat davant del tribunal, que els ha tornat a deixar en llibertat provisional fins que decideixi sobre la seva situació. Els tres acusats van recórrer la sentència, que encara no és ferma, però les acusacions van demanar que es revisés la seva situació mentre es tramitaven els recursos atenent la gravetat del delicte i el risc de fugida. L'advocat del condemnat que no s'ha presentat a la vista ha explicat que no sap on és el seu client.

Segons la sentència, els tres homes van conèixer la víctima la mateixa nit de l'atac a la discoteca i quan la van veure a la sortida del local la van convèncer perquè pugés al seu cotxe, aprofitant que ella anava beguda i que havia consumit drogues. Els acusats van conduir fins a un descampat de Sant Boi de Llobregat i, un cop allà, van despullar-la i la van violar per torns, mentre ella "cridava i intentava desfer-se dels processats", que també l'haurien vexat fent-li fotografies. El tribunal va donar total credibilitat al relat de la noia, que durant el judici va explicar que la seva vida havia "canviat completament" des de la brutal agressió. “Arran del trauma no sé com gestionar-ho tot, encara no surto sola, haig d’anar acompanyada i no parlo amb desconeguts”, va relatar.

Ara el tribunal ha ordenat a la policia que busqui el condemnat que ha fugit i que el detingui per poder enviar-lo a presó. En la seva resolució, els magistrats admeten que el risc de fugida "ha quedat patent", no només pel fet que se l'hagués condemnat a vint anys de presó sinó perquè el processat no s'ha presentat a la vista d'avui i ni tan sols el seu advocat coneix "la seva ubicació actual".

stats