Violència masclista

La víctima d’una violació en grup el 2018: “Encara no surto sola pel trauma”

La Fiscalia demana entre 43 i 46 anys de presó per als tres homes acusats d’agredir-la

3 min
Una imatge d'arxiu de la manifestació per rebutjar la violació en grup d'una jove a la sortida d'una discoteca entre Molins de Rei i Sant Boi

BarcelonaTestimonis de vides trencades per una agressió sexual que es repeteixen. Fa dues setmanes l’Audiència de Barcelona escoltava el relat d’una menor violada per torns a Manresa el 2019, que descrivia la seva vida des de llavors com una “puta merda”. Dos dies després es produïa la brutal violació a Igualada d'una menor, que continua hospitalitzada per les lesions patides. Aquest matí ha sigut una altra jove violada en grup el 2018 la que ha explicat en un judici que la seva vida “ha canviat completament” des que la van agredir a la sortida d’una discoteca als afores de Molins de Rei i Sant Boi de Llobregat el 2018. “Arran del trauma no sé com gestionar-ho tot, encara no surto sola, haig d’anar acompanyada i no parlo amb desconeguts”, ha dit la noia.

Com a conseqüència dels fets la noia ha assegurat que ha hagut d'ingressar en un centre psiquiàtric dues vegades i una en un centre de rehabilitació per a drogodependents, perquè arran de l'agressió patida va començar a prendre més drogues per "evadir"-se del què li havia passat.

Segons ha explicat, aquella nit, després de sortir de la discoteca es va quedar sola en un punt més apartat. Un cotxe amb cinc homes va parar davant seu i un dels ocupants va abaixar la finestreta: “Estàs sola? On vas?”, diu que li van preguntar. Immediatament, ha dit, dos d’ells van baixar del cotxe i la van abordar. “Em van agafar pels cabells, em van arrossegar i em van posar al maleter. Vaig començar a donar cops i a cridar”. La noia ha explicat que la van portar a un descampat i tres dels homes la van violar per torns a dins del vehicle, mentre la resta la subjectaven pels braços i pel cap.

La Fiscalia, que demana entre 43 i 46 anys de presó per als acusats, assegura que algun d’ells va arribar a fer-li fotografies amb el mòbil que després van passar a alguns dels seus contactes. Tot i que les van esborrar dels terminals, els Mossos han pogut recuperar-les. En les imatges es veu un dels acusats amb la mà al coll de la noia i un altre assegut amb ella. També hi ha fotografies de la noia despullada i àudios on els joves presumeixen de les pràctiques sexuals.

Relacions consentides

Les defenses dels acusats mantenen que la noia va pujar voluntàriament al cotxe i que va mantenir relacions sexuals consentides amb els processats, que declararan el 15 de novembre. Els Mossos no tenen cap dubte que la noia va ser víctima d’agressions sexuals, tot i que no han pogut “acreditar” que la fessin pujar al cotxe per la força, com ha explicat un dels instructors del cas durant el judici.  

Els advocats dels acusats han posat en dubte el relat de la jove perquè havia begut i pres drogues, i també han qüestionat la investigació policial. Arran de les seves preguntes i de les del jutge que presideix el tribunal, la noia ha admès que algunes preguntes dels investigadors la van arribar a fer “dubtar” i li van crear “confusió” a l'hora d'identificar el vehicle en què es va produir l'atac. Tot i així, s’ha refermat en el relat. Ha admès que els seus records d'aquella nit són en forma de "flaixos" a causa de l'alcohol i les drogues ingerides i també per l'"estat de xoc" en què va quedar, però ha assegurat que té clar que tres dels homes la van forçar mentre ella s’hi resistia.

Per part dels Mossos, el cap de la investigació ha assegurat que en cap moment es va pressionar la víctima perquè declarés en un sentit o en un altre. “Per al cos de Mossos d’Esquadra les víctimes d’agressions sexuals són prioritàries i el tracte que se’ls ha de donar és exquisit”, ha assegurat.

stats