Societat 14/10/2013

Wagner arriba als aparadors de Barcelona

L'Associació per a l'Estudi del Moble organitza un concurs d'art per a comerços basat en la figura del cèlebre compositor

Ara
2 min
Imatge d'una edició anterior del concurs

Barcelona'Art Total. Barcelona amb Wagner'. Aquest és el títol de la ruta i concurs d'aparadors que l'Associació per a l'Estudi del Moble organitza a Barcelona del 18 d'octubre fins el 28 de novembre. Dirigit a botigues d'art, en el sentit més ampli de la paraula -antiquaris, galeries, joieries, pastisseries, botigues de música, disseny, decoració, etc.-, l'objectiu del concurs és oferir recorreguts culturals pels carrers de la ciutat que combinin oci, art i coneixement, posant en valor el paper dels comerços com a agents culturals.

Es tracta de la tercera edició d'aquesta iniciativa bianual, i enguany està dedicada a l'homenatge al compositor alemany Richard Wagner en el bicentenari del seu naixement. L'organització defineix el vincle entre Wagner i el concurs de la següent manera: "Si l'òpera de Wagner és admirada per superar convencions i crear obres sublims, les seves eines -la música, l'escenografia i el cant-són ingredients que en els aparadors prenen una altra dimensió i ens suggereixen interpretacions més enllà de l'obra operística".

Com en edicions anteriors, els participants decoren l'aparador il·lustrant el tema, i el públic els pot visitar individualment durant el temps que es mantenen oberts en horari comercial. A més, l'Associació ofereix visites guiades a les diferents rutes organitzades per zones. També realitza activitats, com ara audicions o tallers.

El valor del moble

La iniciativa va començar l'any 2009 sota el títol 'A Barcelona, l'art i les antiguitats s'apropen a Darwin', i l'any 2011 va rebre el nom de 'La Taula és art'. Amb tot, l'Associació per a l'Estudi del Moble és l'única entitat que promou l'estudi i la difusió del moble antic i contemporani de manera multidisciplinar. Treballa per millorar el coneixement sobre la historia del moble i promou la bona conservació i restauració, així com per difondre el seu valor artístic i cultural.

stats