Suplements 17/09/2019

Cristian Balcells: “Hi ha moltes similituds entre Lleida i Bielorússia”

CÒNSOL HONORARI DE BIELORÚSSIA A BARCELONA

1 min

Advocat, economista, emprenedor. D’orígens lleidatans, Cristian Balcells és també cònsol honorari de Bielorússia a Barcelona. I la Fira Agrària de Sant Miquel esdevindrà una gran oportunitat per posar en comú les semblances entre Lleida i Bielorússia.

¿Tantes n’hi ha, de semblances?

La veritat és que sí, hi ha moltes similituds entre Lleida i Bielorússia, tant per la seva respectiva desconeixença com per la seva activitat, eminentment agrícola. També som productors de maquinària agrícola, com Lleida. De fet, produïm un tractor molt famós, el Belarus. A més, existeixen sinergies importants entre les dues terres, ja que Lleida és un gran productor de fruita de pinyol, com el préssec, fruita que Bielorússia no té per culpa del canvi climàtic.

¿I amb quina finalitat se signa el conveni amb la Fira de Sant Miquel?

Es tracta d’intercanviar coneixements, informació i, esclar, estands entre les nostres fires, la de Sant Miquel i la de Belagro, una trobada internacional que també presenta molts punts en comú amb la de Lleida. De moment està previst que hi assisteixin fins a quatre o cinc empreses bielorusses, però esperem que aviat en siguin moltes més.

stats