Publicitat
Publicitat

Facebook cau un 6% entre els adolescents dels EUA en un any

Un estudi de Frank N. Magid Associates indica que Twitter ha crescut un 2%, segons Bloomberg

Els adolescents comencen a abandonar Facebook, com a mínim als Estats Units. Un 88% dels adolescents dels EUA d'entre 13 i 17 anys usuaris de les xarxes socials tenen Facebook, segons un estudi de Frank N. Magid Associates explicat per Bloomberg, però el 2013 arribaven al 94%. En el mateix període, en canvi, el percentatge d'adolescents amb Twitter ha passat del 46% al 48%. Facebook ha caigut un 6% en un any i Twitter ha crescut un 2%.

No només ho indica l'estudi de Magid, el director financer de Facebook, David Ebersman, ha admès aquest desembre mateix que durant el tercer quadrimestre havien notat "una baixada d'usuaris diaris parcialment entre adolescents joves", segons publica Mashable. I Facebook intenta resoldre aquest problema a la seva manera: a l'octubre  va anunciar que passava a permetre que els adolescents d'entre 13 i 17 anys poguessin escriure missatges públics, que pot veure tothom; abans les seves actualitzacions només les podien llegir amics a la xarxa social i contactes dels seus amics.

Però sí no són a Facebook, on són els adolescents nord-americans actius a les xarxes socials? Una bona part haurien optat per Snapchat, l'aplicació per enviar imatges efímeres que també s'escampa entre els catalans més joves. Mentre que un 55% dels usuaris de Facebook Messenger als EUA tenen 37 anys o menys, un 86% dels que fan servir Snapchat no superen aquesta edat. A banda hi ha el tímid creixement de Twitter i, sobretot, Instagram, que no para d'augmentar en el número d'usuaris -especialment entre els més joves- i aquest mes va passar la barrera dels 300 milions de membres, superant Twitter.

Més continguts de