La Xina bloqueja el Gmail

Un gran nombre d'adreces de correu electrònic han estat cancel·lades des de divendres

El servei de correu electrònic Gmail, de Google, ha estat bloquejat a la Xina després d'uns quants mesos d'interrupcions. Segons un grup que lluita contra la censura, el tall seria resultat de l'acció del 'Gran Tallafoc'.

Un gran nombre d'adreces del Gmail van ser cancel·lades divendres a la Xina, segons ha declarat GreatFire.org, un grup defensor de la llibertat d'expressió establert al país asiàtic. Els usuaris han indicat que el servei continuava sense funcionar aquest dilluns.

"Crec que el govern xinès està intentant eliminar encara més la presència de Google a la Xina i, fins i tot, debilitar el seu mercat a fora", ha afirmat un membre de GreatFire.org, que fa servir un pseudònim. "Imagina't què passaria si els usuaris de Gmail no aconseguissin accedir als seus clients xinesos. Molta gent fora de la Xina podria veure's obligada a abandonar Gmail", ha alertat.

El mateix informe de transparència de Google, que mostra el trànsit en temps real als serveis de Google, ha indicat una caiguda acusada en el trànsit al Gmail des de la Xina divendres. "Ho hem comprovat i no hi ha res malament per la nostra part", ha assenyalat un portaveu de l'empresa amb seu a Singapur en un correu electrònic.

Gairebé tots els serveis de Google s'han vist pertorbats a la Xina des del juny d'aquest any, però fins la setmana passada els usuaris de Gmail podien continuar accedint als seus correus descarregats a través de protocols com IMAP, SMTP i POP3.

Aquests protocols han permès que la gent es comuniqués usant Gmail en aplicacions com el correu electrònic de l'iPhone i el Microsoft Outlook.

La Xina manté un control ferri sobre internet i el país acull el mecanisme de censura a la xarxa més sofisticat del món, conegut com 'el Gran Tallafoc de la Xina'.

Més continguts de