Yahoo denuncia que li han robat informació de mil milions de comptes

Entre la informació que podria haver estat sostreta dels comptes afectats hi hauria els noms dels usuaris, adreces de correu electrònic, números de telèfon, dates de naixement, contrasenyes, i preguntes i respostes de seguretat

La companyia tecnològica Yahoo ha assegurat aquest dimecres que li han robat informació privada de "més de mil milions" de comptes i que no ha estat capaç d'identificar el responsable d'aquesta intrusió. Yahoo ha explicat en un comunicat que es tracta d'un robatori d'informació diferent del que va tenir lloc el setembre d'aquest any, quan va anunciar que havia patit la sostracció de dades privades de 500 milions d'usuaris.

"Yahoo ha adoptat mesures per assegurar els comptes dels usuaris i està treballant estretament amb les forces de seguretat", ha dit la companyia. Entre la informació que podria haver estat sostreta dels comptes afectats hi hauria els noms dels usuaris, adreces de correu electrònic, números de telèfon, dates de naixement, contrasenyes, i preguntes i respostes de seguretat.

Consells per als usuaris

Yahoo assegura que ha invalidat les preguntes i respostes de seguretat que no estaven encriptades perquè no puguin ser usades en accedir a un compte. A més, diu que està contactant amb els usuaris potencialment afectats. De moment, però, ha demanat que canviïn les contrasenyes. També ha recomanat als usuaris que revisin qualsevol activitat sospitosa, que evitin obrir fitxers adjunts de correus electrònics sospitosos, que siguin cauts pel que fa a les peticions d'informació personal no requerides i que canviïn les seves contrasenyes d'accés als comptes. Sempre segons el gegant tecnològic, els atacants no han accedit a informació bancària o de pagament amb targeta dels usuaris

Yahoo afirma que han estat les forces de seguretat les que han alertat la companyia que una "tercera entitat" assegurava tenir informació relativa a comptes dels usuaris del gegant, una afirmació que, després de ser investigada pels experts, va resultar ser certa.

Es tracta de la segona gran filtració que Yahoo comunica aquest any: el 22 de setembre va revelar que li havien robat informació privada de 500 milions d'usuaris en una sostracció a finals de 2014 que va poder estar organitzada per un govern estranger.