Terres de Lleida 14/09/2017

El fotògraf lleidatà Rafa Ariño despulla la música 'indie' estatal

Neix un nou festival amb Axel Pi de Sidonie i Guille Milkyway de La Casa Azul com a caps de cartell

Imma González
2 min
El grup Sidonie descansant a l'hotel després d'un dels seus concerts

LleidaEl projecte "Girando con..." va sorgir de la ment del fotògraf lleidatà Rafa Ariño ara fa quatre anys. La idea de fotografiar els grups de l'escena indie, almenys de forma més "pública", va seduir no només l'impulsor, sinó els mateixos grups immediatament. Després de Dorian, que van ser els primers a creure en el projecte i donar-hi suport, diversos grups es van anar afegint a la cada vegada més extensa llista de "capturats" per l'objectiu del fotògraf.

Sense adonar-se'n, el Rafa es va anar convertint, concert rere concert, hotel rere hotel i furgoneta rere furgoneta, en un membre més de les bandes, la qual cosa li va concedir uns privilegis que pocs fotògrafs professionals poden arribar a tenir. No és d'estranyar, doncs, que quatre anys després Ariño disposi d'una col·lecció de més de 15.000 fotografies, entre les quals podem trobar Axel de Sidonie dormint plàcidament a l'habitació de l'hotel després d'un concert, Paco Neuman cuinant a casa seva o Niños Mutantes hipnotitzats sota el poder de Juego de Tronos a la furgoneta que els porta de ciutat en ciutat.

Una col·lecció que, va pensar, els seguidors de les bandes es tornarien bojos per veure. Així va ser com el Rafa feia un pas més enllà i creava Girando con... Fest, un concepte innovador a la ciutat de Lleida que, com diu ell mateix, "vestirà tot l'Eix Comercial de música". Així, doncs, del 2 al 10 d'octubre els lleidatans tindran l'oportunitat de veure exposades a quaranta botigues de l'Eix Comercial de Lleida algunes de les instantànies captades pel fotògraf durant aquests quatre anys plens de dies de carretera i nits de música. Una iniciativa que el president de l'Associació de Comerciants de la zona, Llorenç González, assegura que serà "un èxit rotund", i afegeix: "Serà molt bonic passejar per l'Eix durant els dies que duri el festival".

A banda de l'exposició, el festival oferirà un concert acústic del grup indie lleidatà Thinkin' Wild a la botiga Grans Records el dia 6 d'octubre, una taula rodona sobre fotografia i música el dia 10 i un concurs de fotografia i videoclips musicals. Però el plat fort se servirà el dia 5 d'octubre a les 19.00 hores a la plaça Sant Joan de la capital del Segrià mitjançant una sessió amb discjòqueis d'excepció com Guille Milkyway de La Casa Azul, Axel Pi de Sidonie i el mateix Rafa Ariño, que punxarà música de les bandes retratades al mateix temps que es projecten més de 500 fotografies de la col·lecció.

Entre les bandes que formen part del projecte hi ha Vetusta Morla, Amaral, El Columpio Asesino, Dorian, Sidonie, Love of Lesbian, Neuman, La Casa Azul, Second, Lori Meyers o Los Planetas.

stats