TURISME
Terres de Lleida 29/08/2023

Lleida, al capdavant de les reserves en lleure educatiu

Lleida, al capdavant de les reserves en lleure educatiu

ACN
2 min
L’alberg Les Estades de Rialp organitza vacances en família.

RialpMés del 70% dels participants al programa Marxem en família de la Fundació Pere Tarrés escullen la plana de Lleida o el Pirineu per passar les vacances d’estiu, per davant de la Catalunya Central o la costa. La localització prop d’entorns naturals i la necessitat de les famílies de refugiar-se de la calor serien les raons de l’èxit. El programa, que permet que els infants visquin l'experiència de viure unes colònies amb els seus familiars, enguany compta amb 2.701 participants, un increment del 30% respecte a les dades del 2022, quan van ser 2.030. Les vacances inclouen excursions, gimcanes i jocs a càrrec de monitors que porten infants i adults a viure experiències a la natura i adquirir nous coneixements en un ambient lúdic i familiar.

El director de l’alberg Les Estades de Rialp, Emili Argilaguet, i la monitora Laura Moreno coincideixen en el fet que la localització a prop de parcs naturals i el context climàtic són factors decisius per a les famílies. “Som en un bon lloc, amb bona temperatura i unes excursions espectaculars”, explica Moreno, que també destaca la diferència de muntanya de les excursions. “Vas al Parc Nacional i tens una vegetació molt diferent que si vas a Santa Maria d’Arboló, on veus un clima més mediterrani”, conclou.

Un altre dels al·licients per als participants és el perfil familiar de l’activitat i les complicitats que es generen entre adults i adolescents. “Només arribar ja fem un joc de nit que fa caliu i equip –apunta Moreno–. El gran punt fort que tenim és que anem tots junts i es fa més agradable qualsevol excursió, tant per als nens com per als adults”, assegura.

Marxem en família

L'objectiu del programa Marxem en família és fer unes colònies amb infants i joves fent-ne partícips les famílies mitjançant activitats i la coneixença de l’entorn. Una iniciativa que “va força bé“, segons Argilaguet. “Tenim bastantes reserves, tot i que no hem tocat el ple”, assegura. La Fundació Pere Tarrés preveu tancar l’estiu amb uns 3.000 participants.

Segons l'enquesta de satisfacció de la fundació, els entorns naturals, els espais de les cases i el servei rebut són els principals aspectes que valoren del programa.e

stats