CULTURA
Terres de Lleida 28/09/2022

El Museu Morera podria obrir al públic l’estiu del 2023

El Museu Morera podria obrir al públic l’estiu del 2023

ARA
2 min
Navarro al costat de Pueyo i envoltat per La resta d’autoritats implicades en el projecte del nou Morera.

LleidaEl Morera - Museu d’Art Modern i Contemporani de Lleida podria obrir les portes al públic l’estiu del 2023. El seu director, Jesús Navarro, va presentar aquest dilluns el pla estratègic 2022-2025 amb l’objectiu de convertir el Morera en un referent nacional i internacional d’art modern i contemporani. “No es tracta d’un simple trasllat de seu [a l’antiga Audiència de Lleida], sinó de plantejar un nou museu –va assegurar Navarro– que sigui participatiu, dinàmic i que es converteixi en un espai on reflexionar a través de l’art i dels seus creadors”. Fins ara el Morera acollia obres del segle XIX i de la dècada dels setanta del segle XX. Ara es vol fer un pas endavant amb una narrativa del segle XX i començaments del XXI que el faci únic a Catalunya.

En aquest sentit, Navarro va destacar que el nou museu vol ser una institució destinada a construir la memòria artística de la societat catalana dels segles XX i XXI, “un instrument per a la informació, l’aprenentatge i el gaudi dels ciutadans”. I per a això s’han marcat quatre línies estratègiques: nova seu, relat propi, comunicació i gestió museística. Navarro va explicar també que el nou Morera no disposarà d’una col·lecció permanent estàtica, sinó que les exposicions seran de llarga durada i s’aniran actualitzant constantment. A més, s’està treballant per canviar la imatge corporativa del museu, “que presentarem pròximament”.

Navarro va acabar la seva intervenció destacant: “Estem davant d’una oportunitat històrica per resoldre un dels greuges tradicionals en l’àmbit de la cultura de la ciutat de Lleida i del país, i ho podem fer amb un projecte clar, modern i engrescador que esperem que gaudeixi de la vostra complicitat”.

stats