AGRICULTURA
Terres de Lleida 28/11/2023

Protesta dels afectats pel tancament dels canals

Protesta dels afectats pel tancament dels canals

GERARD MARTÍNEZ MINGUELL
1 min
La reunió de la plataforma dijous passat a Miralcamp.

MiralcampLa Plataforma Manifest Gran Urgell denuncia que finalment l’Estat no donarà cap ajut als productors de cereals, farratges i hortícoles afectats pel tancament dels canals d’Urgell i Segarra-Garrigues. En un comunicat, la plataforma acusa el ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) de gestionar “injustament” els recursos públics destinats als ajuts per la sequera i de prendre una decisió que demostra la “poca sensibilitat i preocupació” envers el territori, que veurà afectada la “viabilitat” de les explotacions.

En concret, el comunicat indica que els cultius de cereals, farratges i hortícoles dels canals no són assegurables per la sequera i que l’estat espanyol ajuda conreus que sí que es poden assegurar per la manca d’aigua, un fet que consideren “injust i discriminatori”. Per això, han demanat per enèsima vegada una reunió amb representants del MAPA.

En aquest sentit, consideren que el secretari del MAPA, Fernando Miranda, ha “perdut tota la seva credibilitat” després de “comprometre’s a ajudar el nostre territori” fa uns mesos, alhora que asseguren que continuaran “lluitant incansablement” per defensar unes ajudes que consideren “justes”.e

stats