ARA Mateix 20/07/2021

El Gamper s'haurà de disputar sense públic al Camp Nou

El Procicat ha desaconsellat al Barça que permeti una part de l'aforament durant el partit, previst per al 8 d'agost

2 min
Camp Nou

El Trofeu Joan Gamper no només havia de ser el primer partit de la temporada del Barça al Camp Nou, sinó que també havia de ser el dia que l’estadi blaugrana obria les portes després de divuit mesos tancat al públic pel coronavirus. Però la irrupció de la cinquena onada de la pandèmia, que està al seu punt àlgid aquests dies, fa que sigui gairebé impossible complir amb les previsions. La Generalitat, almenys, no ho veu gens clar, i així ho ha fet saber al conjunt blaugrana, segons va avançar TV3. Ara el club busca alternatives, com podria ser la de jugar al Johan Cruyff, o bé ajornar el torneig per a més endavant.

De moment és només una hipòtesi, ja que fins dilluns no hi haurà la resolució definitiva del Procicat. Però, amb els indicadors a la mà, al Barça es fan a la idea que no podran obrir el Camp Nou. Inicialment el Gamper s’havia de disputar el 8 d’agost, tot i que ni la data ni el rival estaven encara confirmats. La previsió era que hi hagués un aforament d’entre el 30% i el 50%; o sigui, entre 30.000 i 50.000 aficionats –el percentatge final el dictaminava el Procicat–. Però, malgrat que el Camp Nou és un camp obert i que totes les localitats són amb seient, les autoritats sanitàries estan molt preocupades per les possibles aglomeracions d’espectadors a les entrades i a les sortides del partit, així com per la concentració de persones al transport públic tant per anar com per tornar.

Una de les opcions que hi ha sobre la taula és la de disputar igualment el Gamper però a la Ciutat Esportiva, a l’estadi Johan Cruyff, on avui el primer equip del Barça debutarà a la pretemporada contra el Nàstic (19 h) i amb uns 3.000 aficionats. Ara bé, part de la directiva no se sent còmoda amb aquesta opció, bàsicament perquè suposaria fer un pas enrere en la recaptació.

Pendents de la Lliga

Més enllà del Gamper, per al Barça la Lliga comença el diumenge 15 d’agost al Camp Nou, contra la Reial Societat. De la mateixa manera que difícilment hi haurà públic al Gamper, també està en l’aire que els aficionats puguin veure l’estrena oficial de l’equip. De totes maneres, tal com va avançar l’ARA, el club té elaborat un protocol per a “un retorn segur” dels espectadors, que inclou mantenir distància de seguretat i asseure’s en grups bombolla. Tot està en mans del Procicat. El Barça espera notícies.

stats