Ábalos minimitza el discurs de Torra i diu que el que és important són "els fets" i "el diàleg" Generalitat-Estat

Diu que és una 'fake news' que el president català hagi cridat a la "violència" i la "desobediència"

"És una data per a la concòrdia, la convivència i el diàleg". Així ha valorat el secretari de l'organització socialista i ministre de Foment, José Luis Ábalos, l'aniversari de l'1-O. En roda de premsa des de Ferraz, ha afegit que espera que, "en el cas de Catalunya, el dia transcorri com amb més normalitat millor".

Ábalos ha fet una valoració d'aquest primer any des dels fets de l'1 d'Octubre i ha assegurat que "la situació està millor". Al secretari d'organització del PSOE li han preguntat per les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, i ha assegurat que, tant al seu partit com al govern espanyol, els "importen més les accions", més enllà dels discursos. També ha valorat com a positiva la voluntat per part de la Generalitat "de mantenir el diàleg" amb el govern espanyol.

A més, Ábalos ha retret als periodistes fer difusió de 'fake news' i ha sigut categòric en assegurar que no ha sentit "al president de la Generalitat cridar a la violència" en el seu discurs a Sant Julià de Ramis. "He sentit parlar del Procés, de mantenir el projecte de la República", ha manifestat Ábalos, que ha matisat que no comparteix el discurs però que "intenta trobar solucions".

En aquesta línia, José Luis Ábalos ha dit que el partit socialista és "valent", perquè "cal prendre decisions importants, més enllà de la retòrica inflamada dels discursos que se segueixen prenent", i cal seguir en "camins transitables" que puguin dotar Catalunya de més autogovern dins del "projecte general d'Espanya".