22/02/2011

No es moquin

1 min

Publica l'ARA que empreses dels Estats Units faran "anàlisis d'orina, sang i saliva als candidats a obtenir un lloc de treball per assegurar-se que no són fumadors". Diu que les companyies "saben que deixar el tabac equival a menys absències del lloc de treball, més productivitat, menys inversió en pòlisses d'assegurances mèdiques i menys baixes laborals".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No diré que no, però trobo que si no contracten fumadors tampoc no haurien de contractar cocaïnòmans. Els cocaïnòmans, aparentment, rendeixen més, però també falten a la feina perquè hi ha un dia que continuen la festa fins a la matinada, no dormen i, l'endemà, destrossats, no van a treballar. I també haurien de vigilar que la gent no sigui aficionada a les píndoles d'èxtasi i MDMA. L'endemà d'haver-se menjat una píndola d'èxtasi i la mica d'MDMA -que perllonga els efectes de la píndola- hom sembla que no hi sigui tot. Ja no parlo dels que es prenen heroïna -perquè a aquests no els contracten si no és per fer de camells- ni dels alcohòlics.

Esclar que si només contracten persones que no fumin, que no beguin, que no esnifin i que no es prenguin èxtasi costarà trobar personal qualificat en segons quin sector. I no parlo del món de la literatura -pel que m'han dit els de la Institució de les Lletres Catalanes, actualment, excepte servidora, hi ha pocs seguidors de la dieta de Bukovsky- sinó del sector terciari en general. I sobretot del món de la política. Ai, les campanyes electorals amb aquelles jornades maratonianes...

stats