Crònica 11/11/2011

El Govern demana que es tregui TV3 de la campanya

àlex Gutiérrez M.
2 min
Josep Martí, secretari de Comunicació del Govern.

Barcelona.Després de constatar que la reducció de les televisions autonòmiques és un dels reclams de la campanya del PP, el Govern ha recordat que el debat sobre TV3 no correspon a aquestes eleccions. Així ho ha explicat el secretari de Comunicació, Josep Martí: "Aquesta és una decisió que no correspon a una campanya de les eleccions generals. Correspon únicament als catalans i les decisions es prendran exclusivament a Catalunya".

La resposta arriba l'endemà que el candidat popular, Jorge Fernández Díaz, afirmés que el nombre de canals de TV3 era excessiu i que dos haurien de ser suficients. La declaració la va fer durant un acte de campanya consistent en la visita a un mercat d'Esplugues. Fernández Díaz va reconèixer, tanmateix, que dins del principi general de reducció de despesa que proposa el PP no totes les televisions autonòmiques rebrien el mateix tracte. "N'hi ha algunes que són més prescindibles que d'altres".

Martí reclama que el debat sobre els mitjans públics es faci en profunditat i des dels àmbits corresponents: "No es pot parlar d'una cosa tan important com la televisió pública del país des de la frivolitat. Cal explicar bé per què es defensa una proposta i no una altra". En tot cas, ja ha avançat que la visió del Govern passa per mantenir "una oferta de qualitat prou ampla" que sigui competitiva amb "la multiplicació de canals que ha comportat la TDT".

El responsable de les polítiques comunicatives del Govern defensava el model actual: "Tot i que hi ha una iniciativa privada, que tan de bo se'n surti, hem de ser conscients que el país encara no és normal des del punt de vista de la llengua. I aquesta normalització es farà des dels mitjans públics o no es farà. S'ha d'arribar a tots els nínxols d'audiència: els nens, els adults, els aficionats als esports, etcètera. La Corporació té el paper cabdal de mantenir el procés de construcció nacional".

stats