09/11/2011

La dimensió del 'zascandileo'

2 min

"Bon dia a totholom!" Algú ha agafat el micròfon de l'autocar de campanya del PP i ens dóna la benvinguda parodiant els lapsus lingüístics que va cometre María Dolores de Cospedal durant el míting de diumenge a Badalona. El front em bull, el meu nas és una font de mocs. Tres dies de campanya sota la pluja m'han passat factura. El viatge a Tarragona durarà una hora i mitja, però per a mi es converteixen en dos anys llum.

A l'autocar del PP -nou de trinca i futurista; sembla la nau Enterprise, comparat amb el bus d'Esquerra- reprodueixen el hit de les darreres municipals d'Alejandro Fernández, el candidat per Tarragona, aquella versió que va fer d'una cançó de Lady Gaga i que finalment van haver de retirar per plagi. El viatge transcorre entre l'Alejandro i l'himne oficial de la campanya del PP, una cançó de l'estil Hombres G de títol Alfredo no te creo. Arribem a l'Hotel Imperial Tarraco al mateix temps que un grup de 55 persones endiumenjades, capitanejades per una noia alta com un sant Pau, Olga Elvira, primera tinent d'alcalde de Calafell. Elvira m'explica que a Calafell governen "la mar de bé" en coalició amb CiU. "Em sento desorientat, és la febre", penso.

A l'entrada, un membre de la delegació del PP de Reus em deixa sense caramels de propaganda: n'agafa una vintena i se'ls fica a la butxaca. Una militant em demana si tinc "les banderes catalanes". No entenc res. De fet, les al·lucinacions em fan creure que la bandereta que fan onejar els assistents és una fusió de l'espanyola i la de Tarragona.

Una versió techno de l'himne del PP dóna inici a l'acte: "Alejandro Fernández sube al estrado, que el mundo es de los valientes", anuncia una noia. Fernández hi puja, parla i no l'entenc. Diu coses com "enardece nuestro espíritu" o "PSOE raposea". Al final utilitza un altre verb psicodèlic, i hi afegeix la seva definició: "Zascandilear: ir de un lado a otro, con actitud ligera y enredadora". Fernández assegura que zascandilearés el que fa CiU, però l'únic que segur que zascandilea en aquell moment sóc jo.

stats