Societat 18/12/2015

Contra el matrimoni infantil per prevenir l’abandonament escolar

La Fundació Vicente Ferrer forma un equip per atendre trucades de denúncia les 24 hores del dia

Ara
2 min
foto

BarcelonaLa Fundació Vicente Ferrer ha format un equip de treball per atendre trucades de denúncia de matrimonis infantils a través del telèfon 1098 durant les 24 hores del dia. La Childline, la línia de protecció a la infància, és un projecte del Govern de l’Índia que l’organització sense ànim de lucre gestiona a Anantapur, un districte rural d’uns 4 milions d’habitants situat a l’Estat d’Andhra Pradesh.

Amb motiu del Dia Mundial per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, l’organització ha presentat la campanya 'Tu tens el poder de canviar el present de milers de nenes de l’Índia', l’objectiu de la qual és implicar la societat “per posar fi als matrimonis infantils i garantir la salut i l’educació de milers de nenes”, explica Anna Ferrer, presidenta de l’entitat. Els matrimonis infantils estan provocats per tres factors: la pobresa extrema, l’escàs valor atorgat a les dones i les normes culturals obsoletes a causa de l’accés limitat a l’educació.

La campanya “anima a sumar-se a la Fundació per combatre aquesta xacra, que no té gens a veure amb les tradicions, sinó amb la pobresa extrema en la qual viuen moltes famílies a l’Índia rural”, indica Ferrer. La campanya convida a reflexionar sobre la discriminació, a mobilitzar-se per a l’eradicació de les desigualtats i implicar-se en la protecció dels drets humans de les comunitats més desfavorides.

La meitat de les dones de les zones rurals de l’Índia es casen abans dels 18 anys

L’Índia és el país amb un nombre més elevat de matrimonis infantils registrats a tot el món en termes absoluts i ocupa el tretzè lloc del rànquing si parlem de la incidència en proporció a la població del país. El 56% de les dones de les zones rurals es casen abans dels 18 anys, l’edat legal. Un 18% d’aquest percentatge ho fa abans dels 15, segons la UNICEF.

El matrimoni infantil té efectes devastadors en les nenes, com l’abandonament escolar, la violència de gènere, dificultats en el seu desenvolupament i embarassos precoços, que dificulten l’evolució del fetus, cosa que deriva en una alta incidència de discapacitats.

stats