Societat 19/11/2014

Obre el primer museu gastronòmic de Barcelona

Vol aprofundir en els productes alimentaris autòctons més emblemàtics i característics

Ara
1 min

BarcelonaEl Museu Gastronòmic va néixer fa dos mesos amb l'objectiu de divulgar la gastronomia catalana. Aquesta nova proposta amplia l'oferta museística de la ciutat.

Darrere la gastronomia catalana s'amaga la tradició d'un territori i de les persones que hi viuen. El Museu Gastronòmic té com a objectiu mostrar la cultura gastronòmica del territori, així com aprofundir en els productes alimentaris autòctons més emblemàtics i característics.

L'espai proposa un recorregut per 15 microambients temàtics per a cada categoria de productes, des d'oli, vi o xocolata fins a embotits, anxoves o fruita seca, entre altres. Més enllà de mostrar només els productes, l'espai museístic presenta panells i fotografies que il·lustren els orígens dels ingredients i les seves arrels culturals.

"La informació que trobem de cada un dels productes va des de la nutricional, les festes que s'associen amb aquell producte o fins i tot els mètodes de presentació, de cocció o d'elaboració", ha explicat Cristina Marín, directora i gerent del projecte.

L'espai està pensat tant per a les persones que vénen de fora i desconeixen totalment la temàtica, com per als barcelonins, perquè coneguin millor els productes propis del territori.

El museu presta una atenció especial als productors petits, així com als centres espacials de treball i les cooperatives, i aposta pels productes de proximitat però també inclou algunes grans marques. L'oferta es complementa amb una zona de degustació i activitats on es poden tastar els productes de l'exposició. Una de les particularitats del Museu Gastronòmic és que s'hi poden comprar, a l'instant, tots els productes exposats.

stats