Societat 19/03/2013

S'inicia el procés de participació per recollir idees i suggeriments en relació a l'accés a l'habitatge

Una plataforma web convida els ciutadans a opinar sobre quines són les mesures més adequades per afavorir l'accés a l'habitatge

2 min

td p { margin-bottom: 0cm; }p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } Aquesta setmana ha entrat en funcionament una plataforma web perquè la ciutadania pugui formular propostes i donar idees per fer front als reptes de l’habitatge: www.bcn.cat/lacasadelesidees.cat. Aquesta eina és un dels principals elements del procés de participació d'idees i suggeriments que impulsa l'Ajuntament de Barcelona per afavorir l'accés a l'habitatge, un procés que té una durada de quatre mesos. En la fase inicial del procés, anomenada d’Inspiració i Ideació i que tindrà una durada d'entre 6 i 7 setmanes, la ciutadania pot fer aportacions o donar idees, fer comentaris a propostes que hagin formulat altres persones o donar suport a idees o propostes que comparteixin. Com a font d’inspiració i orientació es presenten models innovadors d’accés a l’habitatge, tant del nostre país com d’arreu del món.

En finalitzar aquesta fase se seleccionaran 30 propostes, a partir del grau de suport ciutadà que hagin obtingut i de la valoració d’un grup d’experts, format per tècnics i responsables municipals, experts i membres de la comissió mixta sobre llançament, atenent a criteris d’innovació, aplicabilitat, impacte social, etc.

En una segona fase, de conceptualització, aquestes 30 propostes es treballaran a fons durant tres setmanes. A partir d’un títol i d'una descripció de la idea general, es desenvoluparan i se n’estudiarà en profunditat la viabilitat. Per cloure aquesta etapa se celebrarà una jornada oberta de treball, a mitjans de maig, amb persones expertes en la matèria, per compartir algunes de les propostes i altres experiències. La darrera fase, d’avaluació i selecció, finalitzarà a mitjans del mes de juny amb la selecció de deu propostes finalistes.

La iniciativa, que sorgeix de la mesura de govern per fer front als desnonaments presentada al Consell Plenari el novembre del 2011 que, entre altres punts, plantejava realitzar un procés participatiu relacionat amb l’habitatge, està impulsada per l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports; Participació Ciutadana i Associacionisme i l’Àrea d’Hàbitat Urbà i pretén iniciar un diàleg i procés de reflexió amb la ciutadania de Barcelona, amb l'objectiu d'involucrar-la en la resolució del problema de l’habitatge.

stats