Revistes
Mèdia 01/12/2011

'Cavall Fort' celebra els 50 anys

La revista infantil ha acollit a les seves pàgines els referents de la literatura, la pintura i la il·lustració del país

Àlex Gutiérrez M.
1 min
Portada del primer número de 'Cavall Fort'

BarcelonaNascuda a recer de la protecció eclesiàstica, l'any 1961 apareixia Cavall Fort, amb la gran novetat aleshores de tenir el català com a llengua. La revista, una de les més veteranes del país, compleix 50 anys i ho celebra els propers mesos amb diversos actes commemoratius i un número especial, de 100 pàgines, amb diverses sorpreses per als lectors habituals de la capçalera.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquest divendres el president de la Generalitat, Artur Mas, encapçalarà l'acte oficial d'homenatge a la revista, un mitjà que va ser referent en l'alfabetització en català per als nascuts als anys 60 i 70. El programa commemoratiu inclou també l'edició d'un documental que explica les cinc dècades de vida d'una revista que ha aplegat algunes de les firmes escrites més rellevants de la cultura catalana (Salvador Espriu, Maria Aurèlia Campmany, Pere Calders), així com referents en el camp de la pintura i la il·lustració (Miró, Ràfols-Casamada, Tàpies, Clavé). Entre els seus trets distintius, a més, hi ha la introducció a Catalunya de l'anomenada línia clara en el còmic, amb diversos autors francesos i belgues que van fer forat en generacions de lectors.

Altres activitats d'aquest aniversari són el joc "50 enigmes de Cavall Fort", que convida a endinsar-se en l'univers de la revista. La culminació arribarà al mes d'abril, amb la fi del joc i la celebració d'una festa a l'aire lliure oberta per a tots els seguidors de la publicació.

stats