Mèdia 19/12/2010

Rècord històric de 'La Marató': tanca el programa amb 7.246.114 euros

Mai no s'havien recollit tants diners en el moment final de la jornada, la qual cosa permet confiar que els propers dies se superaran els 8.712.000 euros recaptats l'any 2004 en acabar la campanya

Albert Castellví
3 min
Dani Alves lliura la seva samarreta signada a la Irene, de 12 anys i afectada d'ictus

BarcelonaLa Marató va desafiar la crisi i va tancar ahir quinze hores de programa amb un rècord absolut de recaptació. En concret, s'han recollit 7.246.114 euros, la xifra més alta aconseguida durant l'emissió de l'espai solidari. A això caldrà sumar-hi ara aportacions tardanes dels propers dies, com ha passat altres anys. Però si la proporció es manté, se superarà la marca del 2004, quan al final de tota la campanya s'havien recollit 8.712.000 d'euros en favor de la investigació contra el càncer.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La jornada ha donat comprensiblement molt de sí, però entre les últimes actualitzacions destaca la feta per un grup de pilots catalans de diferents disciplines, encapçalats per Isidre Esteve, que va quedar paraplègic durant una competició el 2007 i que avui ha aportat el seu testimoni al programa. L'humor ha estat present en aquest tram final de la mà de Reugenio i també a través d'una coreografia delirant de La Terremoto de Alcorcón.

En els últims minuts el programa ha presentat el rewalk, un aparell que permet a alguns lesionats medul·lars tornar a caminar amb l'ajuda d'unes crosses i unes pròtesis. També hem pogut sentir Nina i Mikel Herzog interpretant "Deixa córrer el riu", un dels temes del disc de La Marató, i Toni Puntí, des de Sabadell, ha assistit a un acte organitzat pels veïns del barri de Gràcia de la ciutat consistent a il·luminar el cel amb unes espelmes que volaven dins d'uns globus.

La tarda havia començat amb una versió reduïda de La partida de TV3 presentada per Javier Estrada i en què dos representants del departament d'Esports de TV3 s'han enfrontat a dos presentadors del 3/24. A més, hem pogut veure una representació del que suposa tenir una lesió medul·lar. La presentadora Helena Garcia Melero s'ha tancat dins d'una gàbia de vidre i l'han anat colgant amb grans boles de porexpan que li anaven immobilitzant el cos dels dels peus fins al coll.

Una altra presentadora de TV3, Raquel Sans, ha interpretat una versió de la cançó "La vida és bella", acompanyada per Xavier Lozano, el músic de No me la puc treure del cap, que ha aconseguit fer sonar una cadira de rodes com si fos una flauta. I encara en matèria musical, el grup La Pegatina ha estrenat la cançó d'aquesta temporada de Nadal de TV3.

Els donatius dels ciutadans a través del 905 11 50 50 continuen engreixant el marcador de La Marató de TV3. Aquests diners hauran de servir per ajudar persones com el Ramon Barrufet, que fa vuit anys va quedar tetraplègic a causa d'un accident que va patir fent castells. Barrufet ha assegurat que se sent "culpable", perquè ha trasbalsat molt la vida de la família, tot i que sap que no és responsable del que li ha passat. És més, assegura que ja ha deixat de preguntar-se "Per què a mi?", i que més aviat ara la seva pregunta és "I per què no a tu?".

També ha passat pel programa l'Omar González, lesionat cerebral, que ha explicat com arran d'un accident pateix importants dèficits de memòria. No recorda res d'abans de l'accident, i també té problemes amb la memòria a curt termini, fins al punt que s'ha d'enganxar papers a diferents punts de la casa per recordar què són els objectes i com funcionen.

Més enllà d'això, continuen en marxa moltes activitats arreu de Catalunya. Aquest matí, els actes s'han centrat sobretot al centre comercial La Maquinista, a Barcelona, on s'ha ballat la flashmob que ha reunit unes 2.500 persones. En el mateix recinte s'hi ha fet un curs de primers auxilis per saber com reaccionar davant d'un accident, i a altres llocs de Catalunya també s'hi celebren actes solidaris, com a Lloret de Mar, on s'ha corregut una cursa de Sant Silvestre.

stats