Crònica 21/03/2012

Neix una plataforma pro mitjans públics

àlex Gutiérrez
1 min

BARCELONA.Òmnium va acollir ahir la presentació oficial de la plataforma de defensa del servei públic de ràdio i televisió a Catalunya, que vol aglutinar els diferents agents que els defensen davant "la pressió" dels privats, tal com va explicar Carles Blanco, un dels promotors.

L'acte va ser conduït per Xavier Graset i va comptar amb les intervencions de la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals; el degà del Col·legi de Periodistes, Josep Maria Martí; el catedràtic Josep Gifreu, i representants de la indústria audiovisual i els anunciants. Els líders sindicals Joan Carles Gallego (CCOO) i Josep Maria Álvarez (UGT) també van donar-hi suport.

"Ha arribat el moment de dir no", va queixar-se Gifreu. "El model d'èxit, qualitat, prestigi i lideratge de TV3 i Catalunya Ràdio era inqüestionat. Ara hi ha unes polítiques encaminades a debilitar el servei públic i el model audiovisual català". Durant l'acte diverses intervencions van lamentar que CiU acceptés l'esmena del PP segons la qual Catalunya Ràdio ha de tendir a l'eliminació de la publicitat. No hi va haver referència, en canvi, al repartiment de cadires entre CiU i el PP al consell de la CCMA.

Els representants del sector van posar l'èmfasi en el motor que suposa TV3 per a la indústria. "Ens necessitem", admetia Xavier Atance, el president dels productors. "Amb poc es fa Pa negre , que arriba als Oscars, o documentals que, si no, no faria ningú". Martí es va centrar en els mitjans locals: "El país perd pluralitat quan es tanquen mitjans, públics o privats, i això té un cost en la normalització lingüística".

stats