Circ
Cultura 26/11/2010

El CoNCA ha incrementat un 12% les ajudes al circ el 2010

El circ Raluy, la companyia Daraomai i l'Ateneu de Nou Barris seran tres dels premiats a la gala que se celebrarà el 20 de desembre

Efe
1 min

BarcelonaEl Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA) ha incrementat un 12% les ajudes als projectes de circ durant el 2010, subvencionant més de trenta projectes amb un total de 930.500 euros. "El suport al circ ha estat, és i serà una de les tasques estratègiques del CoNCA", ha subratllat el president de l'organisme, Francesc Guardans, en una roda de premsa celebrada avui en la qual la publicació especialitzada Zirkolika presentava la creació dels Premis de Circ a Catalunya i els seus nominats. Guardans també ha remarcat que el suport al circ s'ha consolidat malgrat la crisi econòmica que viu Catalunya.

Els premis Zirkolika se celebraran amb una nit de gala a la carpa del circ Raluy el 20 de desembre. Serà un espectacle únic dirgit per Claret Papiol que estarà obert al públic. Hi ha una quarantena d'artistes de circ nominats. Avui s'han conegut tres dels premiats: el Premi especial del jurat, atorgat al Circ Raluy; el premi a la millor iniciativa per a la projecció del circ a Catalunya, a l’Ateneu Popular de 9 Barris, i el premi a la millor companyia novell, a la Cia. Daraomai.

stats