Tricentenari
Cultura 19/09/2013

El mapa gegant del Tricentenari es pot trepitjar i recórrer virtualment

Situat al passeig de Lluís Companys, reprodueix la ciutat emmurallada del segle XVIII i la trama viària actual

Ara
1 min

BarcelonaEl mapa del Tricentenari, que s'ha instal·lat al passeig de Lluís Companys, davant d'una de les entrades del Parc de la Ciutadella, ja ha demostrat la seva resistència. Durant la cursa de la Mercè, el van trepitjar més de 17.000 persones. El mapa té dos nivells de lectura: s'hi reprodueix la ciutat emmurallada de principis del segle XVIII i, sobreposada, hi ha la trama viària actual. Diferents punts marquen tant els llocs més emblemàtics del 1714 com els indrets i les activitats que es faran al llarg de tot el Tricentenari. A partir de l'1 d'octubre tota aquesta informació es podrà consultar mitjançant una aplicació per a dispositius mòbils. Enfocant amb el dispositiu sobre algun d'aquests punts es podrà accedir a continguts de realitat augmentada vinculats al mapa. Amb els dispositius també es podran veure diferents personatges del segle XVIII, entre ells Rafael Casanovas, i si es vol, fer-se una fotografia amb ells.

"Serà el punt 0 del Tricentenari", ha assegurat el periodista i comissari de tots els actes del Tricentenari barceloní, Toni Soler. El mapa està ubicat a pocs metres del Born Centre Cultural i prop del lloc on es va produir l'esvoranc principal de la muralla de Barcelona durant el setge de 1713-14.

"És el mapa més gran d'Europa d'aquestes característiques", ha dit el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana. A Berlín i a París també s'han fet mapes de la ciutat i mapamundis que permeten consultes mitjançant dispositius mòbils. Però en cap altra ciutat s'han juxtaposat mapes actuals amb mapes històrics.

stats