Cultura 01/07/2011

De què s'acusa la SGAE?

L'entitat hauria desviat diners a través de societats dels propis directius

Redacció
1 min
Material incautat per la Guàrdia Civil a la SGAE / EFE

BarcelonaLa seu de la SGAE (Societat General d'Autors i Editors) ha estat registrada aquest divendres per la Guàrdia Civil. El cos militar ha detingut el seu president, Teddy Bautista, i a vuit persones més. Què hi busquen, a la seu d'aquesta polèmica entitat que gestiona els drets d'autors?

L'Audiència Nacional investiga un presumpte desviament de diners a la filial digital de la SGAE. L'operació la dirigeix la Fiscalia Anticorrupció. Segons fonts de l'investigació que recull l'agència EFE, el director general de l'entitat, José Neri, seria el presumpte creador de la trama. Microgénesis, una empresa de Neri, hauria cobrat per uns treballs de consultoria a la pròpia SGAE que mai s'haurien fet. L'Audiència investiga també altres membres de l'entitat que també haurien creat empreses per aprofitar la seva posició i desviar diners.

Segons la investigació, el president de la SGAE, Teddy Bautista, no hauria participat presumptament en aquesta trama, si bé en tenia coneixement i no feia res per impedir-ho. La Guàrdia Civil també ha bloquejat diversos comptes bancaris.

La investigació es va iniciar després que diverses associacions presentéssin una denúncia el març del 2010 en considerar que els diners recaptats per la SGAE es repartien “de manera il·legal entre les seves filials i no entre els seus socis”.

stats