Economia 02/04/2013

Montoro critica les comunitats del PP i defensa que Catalunya tingui un dèficit més alt que la mitjana de les autonomies

Demana que no hi hagi un debat "radical" per les crítiques de comunitats del PP i diu que "no sortirem d'aquesta crisi sense Catalunya"

Joan Faus
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cistóbal Montoro, ha defensat aquest dimarts que s'estableixin objectius de dèficit asimètrics per a les comunitats autònomes, com Catalunya, que depenen dels préstecs de l'Estat per poder finançar els seus serveis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En un col·loqui organitzat pel diari 'La Razón', Montoro ha dit que "no voldria tenir ara un debat polític radical pels nous objectius", en una referència a les crítiques que han fet comunitats governades pel PP, com Madrid, Extremadura o Castella-Lleó, davant del futur sistema de dèficits asimètrics. El ministre ha insistit que cal garantir el "finançament correcte" dels serveis públics de la Generalitat i ha afegit: "No sortirem d'aquesta crisi sense Catalunya, necessitem Catalunya per sortir de la crisi".

A més, no ha descartat que Catalunya redueixi el seu nivell de solidaritat en una futura reforma del sistema de finançament. Preguntat sobre el tema, s'ha limitat a respondre: "Ja vindran altres tipus de debat si han de venir".

D'altra banda, Montoro ha afirmat que el diàleg polític és "absolutament bàsic i fonamental" amb la Generalitat i que cal garantir el "finançament correcte dels serveis públics dels catalans". I en una possible referència al debat sobiranista, ha dit que "no estem per enfrontaments ni divisions", ni "altres debats polítics" i que, en aquest sentit, "s'equivoca profundament qui no estableixi la prioritat en la sortida de la crisi i en la creació d'ocupació". "Tots ens necessitem, tots depenem de tots", ha afegit.

stats