Economia 24/05/2013

El govern espanyol donarà papers als ciutadans estrangers que comprin habitatges o deute públic

El preu mínim dels pisos per acollir-s'hi serà de 500.000 euros, el triple del que havia anunciat fa uns mesos. La compra de bons mínima serà de 2 milions d'euros

Joan Faus
2 min

MadridEl govern espanyol ha aprovat aquest divendres la llei d'emprenedors, una de les promeses electorals de Mariano Rajoy. La norma, que s'aprova amb prop d'un any i mig de retard, donarà llum verda a una sèrie d'incentius fiscals per als emprenedors, agilitzarà la creació d'empreses i facilitarà el permís de residència als inversors estrangers.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Una de les novetats de la norma és que es donarà el permís de residència als ciutadans estrangers que comprin deute públic per més de dos milions d'euros, segons ha anunciat la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que ha dit, sense entrar en detalls, que es donaran papers als ciutadans que facin inversions "significatives" a Espanya i que participin en "projectes d'interès general".

Com ja s'havia anunciat, també s'atorgarà la residència als estrangers que comprin un habitatge de més de 500.000 euros, molt per sobre del mínim de 160.000 euros que es va anunciar per primer cop al novembre i que va generar una intensa polèmica. Tal com va avançar l'ARA a l'abril, s'ha decidit apujar aquell límit.

La vicepresidenta ha afirmat que són mesures similars a les que estan fent països de l'entorn, i que es tracta de donar la residència de "manera ordenada i disciplinada". Per exemple a Portugal, el llindar del preu és de 500.000 euros, i a França es reclamen inversions de 10 milions d'euros o la creació de més de 50 llocs de treball.

La llei també conté molts altres aspectes, com ara el que afecta els autònoms: HO PODEU LLEGIR AQUÍ

stats