ECONOMIA
Economia 04/07/2012

Catalunya ja ven més a la resta del món que a Espanya

El president de la Generalitat, Artur Mas, considera que aquesta és la prova que el país és "competitiu". Les exportacions a d'altres països van suposar l'any passat el 52,9%, i les vendes a Espanya, el 47,1%

M.colomer
1 min
Gas Gas i Ossa s'han unit per ser referent mundial

BarcelonaCatalunya ja ven més a la resta del món que a Espanya. Les exportacions a altres països van suposar el 2011 el 52,9%, mentre que a Espanya van ser del 47,1%. Per primer cop el 2011 l'economia catalana va obtenir un superàvit comercial en els seus intercanvis comercials internacionals de l'1,8% del PIB.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha explicat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha afegit que el fet que "malgrat les dificultats actuals, el país depengui cada vegada més del que passa en el món i cada vegada menys del que passa a Espanya" demostra que "és competitiva al món". Aquestes dades, a més, posen en qüestió l'argument que l'Estat ha utilitzat històricament per relativitzar el dèficit fiscal català a partir de contraposar-lo al superàvit comercial.

L'acció exterior, "fonamental"

"Només podrem sortir bé i més ràpid de les dificultats actuals si depenem de l'exterior, d'Europa i del món", ha clamat Mas, que ha opinat que el canvi de tendència demostra que "l'acció exterior de la Generalitat és fonamental" i que "el Govern hi ha de tenir un paper, com el té i el tindrà".

stats