Economia 10/09/2012

Foment endurirà les sancions arran dels incidents de Ryanair

El govern espanyol demanarà a Brussel·les més competències en regulació aèria

Efe
2 min
RESERVA DE COMBUSTIBLE Els tres avions de l'aerolínia low cost van haver de demanar prioritat per aterrar perquè no portaven prou combustible. La companyia assegura que ja havien assolit el nivell mínim de reserva de combustible, que permet que un avió voli durant 30 minuts addicionals, uns 480 quilòmetres.

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat aquest dilluns que Espanya promourà la modificació del reglament comunitari perquè les autoritats de supervisió nacionals puguin ampliar les seves competències sobre les companyies aèries estrangeres de forta implantació en el seu territori.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern espanyol impulsarà altres mesures com la modificació de la llei de seguretat aèria quant a tipificació i quantia de les sancions, de manera que "el règim sancionador s'endurirà", ha afegit Pastor.

"A Espanya, que és el nostre país, vull garantir que hi pot haver preus baixos, el que ara tothom diu 'low cost', però que aquest país mai permetrà que hi hagi companyies de 'low seguretat'", ha dit la ministra en una roda de premsa.

Pastor ha fet aquest anunci després dels incidents de seguretat protagonitzats durant aquest estiu per l'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair, tot i que la ministra ha eludit esmentar-la durant la compareixença de premsa.

La titular de Foment ha assegurat que "en cap cas" es busquen aquests canvis perquè no es confiï en la inspecció de les autoritats irlandeses, sinó perquè es tracta aconseguir "una major operativitat" i que l'autoritat estatal "pugui tenir més competència".

"Vaig a demanar més competències per a Espanya, més competències en seguretat operacional. Jo el que demano és que no hagi de demanar en un moment determinat criteri a altres, sinó que pugui aplicar de forma sencera la normativa al nostre país", ha indicat.

El president de Ryanair, Michael O'Leary, ha manifestat que Espanya no té competències per penalitzar o retirar la llicència de vol a la companyia, perquè és estrangera, i que només poden fer-ho les autoritats irlandeses.

Quant a la investigació oberta a aquesta aerolínia, Pastor ha dit avui que estarà a punt "amb la major celeritat que es pugui".

Així mateix, ha indicat que "s'han fet tantes inspeccions al mes d'agost a una sola companyia com s'havien fet en tot l'any passat".

stats