PENSIONS
Economia 22/01/2011

Més d'un miler de persones es manifesten a Barcelona contra les retallades de les pensions

La marxa ha sortit de la plaça de Sants i està convocada per l'Assemblea de Barcelona. Furgons dels antiavalots i agents de paisà dels Mossos segueixen els participants

Redacció
1 min

BarcelonaMés d'un miler de persones es manifesten aquest dissabte a la tarda al centre de Barcelona contra les retallades de les pensions. La protesta ha estat convocada per l'Assemblea de Barcelona, un òrgan que pretén aglutinar totes les accions i moviments de protesta a la capital catalana. Ermengol Gassiot, membre de la campanya contra la retallada de les pensions, ha subratllat que la manifestació d'aquest dissabte té per objectiu "condemnar les retallades socials" i, en concret, la reforma de les pensions, "que vol privar a les persones de totes una vida dedicada al treball i d'una remuneració digna", informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Gassiot ha destacat també que l'acte de protesta serveix també per fer una crida a la participació ciutadana per la vaga del pròxim 27 de gener convocada pels sindicats minoritaris. La manifestació ha començat cap a les cinc de la tarda a la plaça de Sants i es dirigeix cap al centre de la ciutat. El crit més sentit entre els manifestants és el de "27 de gener, tothom al carrer", en referència a la vaga general convocada per la CGT a Catalunya.

La protesta és seguida a certa distància per molts furgons dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra i al costat dels manifestants hi caminen nombrosos agents de paisà amb passamuntanyes per no ser identificats visualment, segons expliquen alguns dels participants.

La mobilització va lligada a l'ocupació d'un edifici de Barcelona anunciada aquest dissabte. Al final de la protesta s'ha de revelar l'adreça de l'edifici ocupat, on dimarts es va instal·lar un col·lectiu que protesta contra la retallada de pensions.

stats