Especials 10/09/2012

De Gispert espera que la manifestació de la Diada reforci les negociacions de Mas amb Rajoy pel pacte fiscal

La presidenta del Parlament espera que la manifestació de la Diada sigui "massiva". En declaracions a Catalunya Ràdio, De Gispert diu que no tothom que hi assistirà és "independentista", però creu que la gran majoria "sí que té una ànima catalanista"

Ara
2 min
Núria de Gispert

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, espera que la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana demà a Barcelona recuperi "l'esperit reivindicatiu" de la mítica marxa del 1977 a favor de l'Estatut i serveixi per "demostrar que el poble català vol un canvi" en la relació amb Espanya. En aquest sentit, De Gispert ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio que espera que aquesta voluntat es manifesti amb un ampli suport ciutadà al president Artur Mas en la reunió que mantindrà a Madrid amb el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, el proper dia 20 de setembre, en què posarà sobre la taula la negociació pel pacte fiscal. "Desitjo que el president vagi a negociar el dia 20 amb un gran suport ciutadà darrere", ha dit de Gispert, que ha afegit que la reunió ha de servir per reclamar "més sobirania nacional i fiscal i, en definitiva, més autogovern".

Sobre la manifestació, De Gispert espera que sigui "massiva", però, en la línia del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, diu que "no tothom que hi assistirà és independentista", encara que creu que la gran majoria "sí que té una ànima catalanista".

Càritas Catalunya i Òmnium Cultural: les Medalles d'Honor del Parlament

El Parlament obrirà aquest vespre de dilluns la commemoració institucional de la Diada amb l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor de la institució, que enguany tindrà dos perceptors en la categoria d'Or: Càritas Catalunya i Òmnium Cultural. De Gispert ha explicat que sempre s'intenta buscar la persona o entitat que "s'adiu més al moment que estem vivint", i ha assegurat que Càritas Catalunya i Òmnium Cultural representen "la doble ànima de Catalunya, la social i la cultura".

L'acte, presidit per Núria de Gispert, que comptarà amb la presència del president de la Generalitat, Artur Mas, i tindrà lloc a dos quarts de nou del vespre a l'Auditori del Parlament.

stats