ARA ENS EN SORTIM
Especials 22/04/2012

"Ara ens toca implicar-nos a nosaltres"

En plena crisi, un grup de veïns de Granollers s'han unit per arribar allà on no ho fan les administracions. Així va néixer fa dos anys Amics d'El Xiprer

Lara Bonilla
1 min
Camil Raich: "No anàvem bé, alguna cosa havia de canviar" / M. GARCIA

Granollers"Què podem fer nosaltres, com a societat, per ajudar els altres?", es van preguntar ara fa dos anys un grup d'amics de Granollers de perfils diversos. La seva intenció era ajudar la casa d'acollida i menjador social El Xiprer, tot un símbol al Vallès Oriental. I així va néixer l'associació Amics d'El Xiprer.

El que va començar com un projecte d'uns amics amb anhel de compromís social ja aplega 676 socis que aporten 10 euros al mes i que en dos anys ha aconseguit recaptar 100.000 euros per garantir que El Xiprer no faci fallida. "Van arribar caiguts del cel", reconeix Mercè Riera, fundadora i ànima d'El Xiprer.

L'ajuda no és només econòmica. També volen compartir el seu ideari. "El que es fa aquí és intentar millorar el món", explica Camil Raich, un dels socis fundadors. Han organitzat un cicle de xerrades sobre la crisi i han posat en marxa un projecte de pisos de lloguer a 300 euros.

"El que tots tenim clar és que no anàvem bé i alguna cosa havia de canviar", diu el Camil. Expliquen que les administracions "cada cop poden fer menys" i ara és el torn dels ciutadans d'implicar-se.

Pots llegir l'article complet a l'ARA PREMIUM.

stats