TURQUIA
Especials 03/05/2011

Erdogan exigeix a Gaddafi que marxi immediatament

El primer ministre de Turquia endureix les demandes al coronel libi i l'insta a deixar el poder al poble de Líbia per donar un pas cap a la democràcia

Efe
1 min
El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan

Istanbul p { margin-bottom: 0.21cm; } El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, ha exigit a Muammar al-Gaddafi que deixi el poder “immediatament”. Erdogan ha endurit les demandes a Gaddafi després que fa unes setmanes li demanés que escoltés el seu poble i abandonés el seu càrrec per “donar un pas cap a una democràcia constitucional”. El mandatari turc ha assegurat que “ha començat un nou període a Líbia, a partir d'ara s'han acabat les paraules”. Erdogan ha considerat que en les circumstàncies actuals, la sortida més apropiada és donar el poder al poble libi.

“Em vull dirigir al Consell Nacional de Transició de Bengasi i a tots els germans que lluiten per la democràcia a Líbia: la vostra lluita és justa, lliure i democràtica”, ha dit Erdogan directament als rebels libis. Turquia va ser criticada pels opositors a Gaddafi per les suaus crítiques contra el règim de Trípoli.

stats