JOCS OLÍMPICS
Especials 31/07/2012

L'entrenador de natació dels Estats Units sospita de la nedadora xinesa Shiwen Ye

John Leonard considera sospitosa la nedadora xinesa de 16 anys Shiwen Ye, nova campiona olímpica de 400 estils amb nou rècord mundial, i la compara amb les nedadores de l'antiga RDA

Efe
1 min
La xinesa Shiwen Ye en els 200 estils

LondresYe va nedar els últims cent metres en 58.68 segons, només tres centèsimes més que el nord-americà Ryan Lochte en el mateix tram de la final masculina de la mateixa disciplina, i els darrers 50 fins i tot en menys temps que el nord-americà. Leonard, director de l'Associació Mundial d'Entrenadors de Natació, va considerar "increïble" la marca de la jove xinesa i va assenyalar que la història, en casos semblants, "acaba demostrant que hi havia dopatge", segons va declarar al diari britànic 'The Guardian'.

"Aquest últim 100 era una reminiscència d'algunes nedadores alemanyes orientals, una reminiscència dels 400 estils d'una jove irlandesa a Atlanta", va afirmar en al·lusió a Michelle de Bruin, que va guanyar tres medalles d'or en els Jocs del 1996 i dos anys després va ser suspesa per a quatre anys per una infracció de dopatge. Leonard va assegurar que "sempre que algú ha sorgit com una superdona en la història de la natació, després ha estat trobada culpable de dopatge". "Quan portes un temps en això", va afegir, "saps quan alguna cosa no és normal. Alguns comentaristes diuen: 'Bé, (Ye) té 16 anys, i a aquestes edats passen coses sorprenents'. I jo dic: 'Bé, sí, però no tan sorprenents. Em sap greu'".

Ye Shiwen ha guanyat la medalla d'or de 400 estils millorant en set segons la seva marca de l'any passat, i Leonard admet que una millora semblant és possible a aquesta edat, "però el 100 final és impossible".

stats